Τρισμέγιστη γκάφα του Παναθηναϊκού φέρνει έναν αντίπαλο λιγότερο στην Ορεστιάδα

Σε μία θεϊκή γκάφα υπέπεσε ο Παναθηναϊκός! Δεν δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στα πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα η ομάδα των ανδρών, που είχε μόλις την περασμένη σεζόν καταφέρει να ανέβει στην Α1 Κατηγορία, να μείνει εκτός πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να έχει κατά τα φαινόμενα έναν αντίπαλο λιγότερο η Φιλία Ορεστιάδας.

Οι δηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα από 31 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου. Την περασμένη Κυριακή δόθηκε παράταση μίας ημέρας από την Ομοσπονδία (ΕΦΟΕπΑ) για τις καθιερωμένες ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής. Η προθεσμία έληξε τη Δευτέρα και οι πράσινοι δεν δήλωσαν στον στον απαιτούμενο χρόνο τόσο την ανδρική (στην Α1) όσο και τη γυναικεία ομάδα του (στη Β΄ Εθνική Αττικής).

Τελικά το έκαναν την Τρίτη ζητώντας συγνώμη από την Ομοσπονδία και κατανόηση, υπσοτηρίζοντας ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα, όμως ήταν αργά. Η τεχνική επιτροπή θα συνδριάσει την προσεχή εβδομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι να μην κάνει δεκτές τις δικαιολογίες και να οριστικοποιήσει τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη στην κλήρωση των πρωταθλημάτων, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Το πλήγμα για τον Παναθηναϊκό έχει να κάνει κυρίως με το ανδρικό τμήμα, το οποίο κατέκτησε πέρσι την πρωτιά στην Α2 και το καλοκαίρι ενίσχυσε το ρόστερ του για να διεκδικήσει υψηλή θέση στην επάνοδό του στην Α1. Από την εξέλιξη αυτή κερδισμένη αλλά και χαμένη βγαίνει η Φιλία Ορεστιάδας, όποως και όλες οι άλλες ομάδες. Ένας αντίπαλος λιγότερος μεν, αλλά φεύγει και ένας αντίπαλος εμπορικός, που θα οδηγούσε σε αναβάθμιση όλο το πρωτάθλημα.