Τα παραλειπόμενα από την κλήρωση της Γ’ Εθνικής! Η ένταση που προκλήθηκε και η αδικία για Εθνικό και Σουφλί

Με αρκετές εντάσεις κύλισε το μεσημέρι της Πέμπτης η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Αφορμή στάθηκε η αποχώρηση από το πρωτάθλημα του Πανηλειακού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στον τρίτο όμιλο. Ο ιστορικός σύλλογος του Πύργου, που ταλανίζεται από τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, ενημέρωσε την τελευταία στιγμή για την απόφαση να μην κατέβει, γεγονός που σχολιάστηκε με καυστικό τρόπο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μιχάλη Τζανόπουλο, δίπλα από τον οποίον καθόταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης (φωτογραφία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κομοτηναίος παράγοντας ήταν ο μόνος θρακιώτης στην αίθουσα, αφού στην αίθουσα των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΠΟ δεν βρέθηκαν παράγοντες ή εκπρόσωποι από τον Έβρο Σουφλίου ή τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τις δυο ομάδες που εκπροσωπούν την Θράκη στην Γ’ Εθνική. Η αίθουσα είχε κατακλυστεί κυρίως από παράγοντες ομάδων της πρωτευουσας, όπως άλλωστε ήταν λογικό.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και δεδομένου ότι είχαν καταρτιστεί οι όμιλοι, η Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής για την περίοδο 2016/2017 θα έχουμε ομίλους των 17 ομάδων, όπως αυτός που μετέχουν οι Εβρίτικες, αλλά και όμιλο των… 14 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι ενώ στον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο, θα υποβιβαστούν οκτώ ομάδες, θα υπάρχει και όμιλος, ο τρίτος, από τον οποίο θα υποβιβαστούν μόλις πέντε ομάδες!!! Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για τεράστια αδικία, αφού αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες υποβιβασμού για τις Θρακιώτικες ομάδες σε σχέση με αυτές της Πελοποννήσου.

Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου  με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να υποδέχεται την Κοζάνη που άλλαξε όμιλο και τον Έβρο Σουφλίου να ταξιδεύει στην δυνατή και φέτος Καβάλα (την κέρδισε πάντως και στα δυο φιλικα εντός και εκτός έδρας). Το ντερμπι του Έβρου ανάμεσα σε Εθνικό και Σουφλί θα γίνει την 9η αγωνιστική και 26η αγωνιστική, πρώτα στο Σουφλί και στο δεύτερο γύρο στην Αλεξανδρούπολη.

Το έγγραφο του Πανηλειακού έφτασε στην ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης (10/9) στις 10.15 και ο Μιχάλης Τζανόπουλος τόνισε πως «αυτή η ενέργεια είναι ασέβεια προς όλες τις ομάδες αλλά και προς εμένα προσωπικά». Όταν, μάλιστα, εκπρόσωπος του Πανηλειακού, που… βρισκόταν στην αίθουσα της κλήρωσης (!!!), θέλησε να παρέμβει για να απαντήσει, ο Τζανόπουλος του είπε με αυστηρό ύφος πως «δεν σου επιτρέπω να μιλήσεις», αφού πιθανότατα αν ο Πανηλειακός αποσυρόταν νωρίτερα ο καταρτισμός των ομίλων ίσως γινόταν διαφορετικά.

Όσο αφορά τα παιχνίδια των ομάδων του Έβρου με τον απίστευτα ενισχυμένο το τελευταίο 24ωρο Αρη, την 11η αγωνιστική ο Εθνικός και την 17η το Σουφλί θα ταξιδέψουν για το “Κλεάνθης Βικελίδης” στη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενήσουν τους “κιτρινόμαυρους” την 28η αγωνιστική στο “Φώτης Κοσμάς”, ενώ το Σουφλί στο φινάλε του πρωταθλήματος θα φιλοξενήσει στο “Δημήτρης Μπακιρτζής” τον Αρη!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ