“Υπό διωγμό” το μπάσκετ στην Αλεξανδρούπολη! Κοινή επιστολή με καταγγελίες και σκληρή γλώσσα από Εθνικό και Ολυμπιάδα!!!

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης και τις ώρες προπονήσεων που έχουν οι ομάδες, έλαβε το ThrakiSportS από τους υπεύθυνους των ομάδων του Εθνικού και της Ολυμπιάδας, Γιώργο Πασσιά και Βασίλη Χαλκιά.

Δέκα ημέρες μετά το ρεπορτάζ του ThrakiSportS για την προετοιμασία των δύο ομάδων χωρίς προπονήσεις στο κλειστό, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι. Παρότι το παιδικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τελικά μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως καταγγέλλουν στην επιστολή οι υπεύθυνοι των ομάδων, οι ομάδες της πόλης της Αλεξανδρούπολης έχουν συνολικά όλες κι όλες τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, με τους δύο από τους συλλόγους αυτούς να έχουν τέσσερα τμήματα μπάσκετ και να μην γνωρίζουν σε ποιο να πρωτοδώσουν αυτήν την… πολυτέλεια.

Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι του Εθνικού και της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης έστειλαν στο ThrakiSportS κοινή επιστολή διαμαρτυρίας, σε αρκετά σκληρή γλώσσα, κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια μέσω της δημοσιοποίησής της, μήπως και λυθεί το πρόβλημα με τις προπονήσεις των τμημάτων μπάσκετ –  και την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:

 

Το μπάσκετ υπό διωγμό

Όλη η Ελλάδα ενθουσιάζεται με την εθνική ομάδα μπάσκετ και τις επιτυχίες της. Το άθλημα που έχει προσφέρει τις περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δικαιολογημένα παραμένει το δημοφιλέστερο μεταξύ των μικρών παιδιών και αναπτύσσεται πανελληνίως. Απόδειξη της δημοτικότητας του είναι τα κλειστά γυμναστήρια σε κάθε πόλη της πατρίδος μας, τρία και τέσσερα σε κάθε πόλη .

Σε κάθε πόλη; Όχι! Η πόλη μας, η Αλεξανδρούπολη δεν συμμετέχει σ’ αυτήν τη γιορτή. Ένα μόνο γυμναστήριο γερασμένο και ξεχασμένο. Ντροπή για τους οικοδεσπότες και δυσάρεστη έκπληξη για τους φιλοξενούμενους. Παρά την εμφάνιση του θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον σύμφωνο με τους τυπικούς όρους διεξαγωγής επίσημου αγώνα. Αναλύσαμε στην δημοτική αρχή την ανάγκη αντικατάστασης που έχουν οι απαράδεκτες μπασκέτες, οι οποίες δεν πληρούν πια το γράμμα των κανονισμών. Ένα αίτημα καθ’ όλα δικαιολογημένο, αν σκεφτεί κανείς την ηλικία τους και μόνο (36 χρόνων πια). Δεν φαίνεται να υπάρχει αντίστοιχη ανησυχία εκ’ μέρους των αρμοδίων. Μένουμε με την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες των υπευθύνων. Απόλυτα αναμενόμενα ήρθε το γεγονός της (στην πράξη ) έξωσης από το πρόγραμμα προπονήσεων του γυμναστηρίου. Όλες οι ομάδες μπάσκετ τιμήθηκαν με μόνο τρεις προπονήσεις την εβδομάδα. Σημειώνουμε ότι οι δύο εκ’ των συλλόγων συντηρούν από τέσσερα αγωνιστικά τμήματα.

Οφείλουμε αυτή την ενημέρωση-εξήγηση στους αθλητές μας, αλλά και στους γονείς των μικρών παιδιών των ακαδημιών, από τους οποίους γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων αλλά και απογοήτευσης.

Κοινοποιούμε λοιπόν την αγανάκτησή μας, γιατί όπως σχολιάζουμε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις….. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Γ.ΠΑΣΣΙΑΣ ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ

Β.ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ