Οι 4 Ξανθιώτες που πήγαν στην Κροατία για την Εθνική και έπεσαν πάνω στα… αδέρφια Σίμιτς

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες, συμπαραστεκόμενοι από την κερκίδα στις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, αρκετοί Θρακιώτες, περίπου δέκα τον αριθμό.

Τέσσερις από αυτούς ωστόσο, όλοι τους Ξανθιώτες, αν και μπασκετόφιλοι, είχαν την τύχη να πέσουν επάνω στα… αδέρφια Σίμιτς, από τους σημαντικότερους παίκτες που έχει αναδείξει τα προηγούμενα χρόνια το κροατικό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Πόλυ Φωτιάδη, την Στέλλα Μαχαίρα και τα αδέρφια Μιχαηλίδη, που απασχόλησαν και στις αρχές της εβδομάδας την τοπική επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι Σκοπιανοί πήγαν στον πρώτο αγώνα να κλέψουν το πανό της Ξάνθης που σταθερά κουβαλούν σε όλους τους αγώνες και όλες τις διοργανώσεις όπου συμμετέχει η Εθνική Μπάσκετ από το 2003 και μετά.

Ο Ντάριο Σίμιτς έκανε μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, έχοντας αγωνιστεί για πολλά χρόνια την δεκαετία του 2000 στο ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα φορώντας τις φανέλες συλλόγων όπως η Ίντερ, η Μίλαν και η Μονακό. Από τους κορυφαίους αμυντικούς της εποχής του, είχε σταθερά θέση στην Εθνική Κροατίας  με την οποία μάλιστα κατάφερε τριπλάσιο αριθμό συμμετοχών – έχει ακριβώς έχοντας πετύχει και τρία τέρματα.

Ο αδερφός του Γιόσιπ Σίμιτς, αντιθέτως, αγωνιζόταν ως επιθετικός αλλά δεν έκανε τόσο μεγάλη καριέρα, όσο ο Ντάριο. Έγινε βέβαια και αυτός διεθνής, αλλά έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, μόλις οκτώ. Είναι ωστόσο περισσότερο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς το 2002 είχε έρθει στον Άρη και αγωνίστηκε για μία σεζόν παίζοντας σε 21 παιχνίδια της Super League και επιτυγχάνοντας 4 γκολ.

 

Ίσως αυτή ακριβώς η παρουσία του στον Άρη να… άνοιξε και τον δρόμο για να μπορέσουν οι τέσσερις ξανθιώτες φίλοι να αποσπάσουν αυτήν την φωτογραφία με τα αστέρια του κροατικού ποδοσφαίρου στο History Bar του Ζάγκρεμπ, καθώς ο Πόλυς Φωτιάδης που εκτός από το μπάσκετ αγαπά και το ποδόσφαιρο, καθότι και πρώην πρόεδρος του Ευμοίρου, τυγχάνει και φίλος του Άρη, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.