Στην Ξάνθη και το γήπεδο της Ασπίδας τον Οκτώβριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crossfit για το 2015

Στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Ασπίδας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crossfit, ενός νέου απαιτητικού είδους γυμναστικής που διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς παγκοσμίως και έχει κερδίσει αρκετό κοινό και στην Θράκη τα τελευταία δύο χρόνια.

H Ξανθιώτισσα προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά και οι συνεργάτες της ετοιμάζονται να βάλουν για τα καλά την πόλη στον «χάρτη» του αθλήματος, καθώς θα διοργανώσουν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος δεκάδες αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορα αθλήματα που εντάσσονται στο Crossfit όπως διάφορα αερόβια αγωνίσματα στίβου, τρέξιμο, εμπόδια αλλά και μονόζυγα, κρίκοι κ.α. Παράλληλα όσοι πάρουν μέρος θα διαγωνίζονται και στις κλασικές ασκήσεις επιδεξιότητας του νεοεμφανιζόμενου αθλήματος.

Από τότε που το Crossfit έφτασε στην Ελλάδα, έχουν διοργανωθεί αρκετοί αγώνες και πρωταθλήματα, όμως η επερχόμενη διοργάνωση που θα γίνει στο γήπεδο της Ασπίδας θα έχει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, καθώς θα γίνει σε ανοιχτό χώρο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συναντήσεις ανά την Ελλάδα που γίνονται συνήθως σε γυμναστήρια ή κλειστά γήπεδα.

Έτσι η πρωτοποριακή αυτή κίνηση αναμένεται να προσελκύσει επιπλέον αθλητές, ενώ και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους διάφορους διαγωνισμούς.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι εκτός από τις παρουσίες κορυφαίων αθλητών Crossfit διαφόρων κατηγοριών απ’ όλη την Ελλάδα, θα υπάρχει και η δυνατότητα σε αρχάριους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα αθλήματα ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα αλλά και να «τεστάρουν» τις αντοχές και δυνάμεις τους.