«Σπίτι» των Εθνικών Ομάδων η Θράκη! Μετά τα βόλεϊ, μπάσκετ και πόλο, έρχεται και η Εθνική Ποδοσφαίρου των Ελπίδων!!!

Μετά την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ και το απόλυτα επιτυχημένο διεθνές τουρνουά στην Ξάνθη, τις όχι και πολύ μακρινές παρουσίες της Εθνικής Βόλεϊ στην Ορεστιάδα και τις σκέψεις για άνοδο στην Αλεξανδρούπολη (και) της Εθνικής Ανδρών Πόλο (θυμηθείτε ΕΔΩ), όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, μια ακόμα Εθνική Ομάδα προγραμματίζει να βρεθεί στην περιοχή μας. Αυτήν την φορά του… ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Νεκτάριου Αμποβιανίδη για λογαριασμό του ThrakiSportS η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Γιώργος Γκιρτζίκης, που προφανέστατα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, πήραν την απόφαση να φέρουν μετά από πολλά χρόνια στην Ξάνθη την Εθνική ομάδα και μάλιστα όχι για φιλικό αλλά για επίσημο παιχνίδι. Όχι βέβαια τον ανδρών (αν και ενδεχομένως να μην αργήσει και αυτή η στιγμή), αλλά των Ελπίδων!

Πιο συγκεκριμένα έχει, αποφασιστεί να φιλοξενηθεί στην Ξάνθη και το «Skoda Xanthi Arena» των Πηγαδίων η αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας των Ελπίδων απέναντι στην αντίστοιχη της Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Πορτογαλία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου και θα είναι το δεύτερο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Λιχτενστάιν υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Ιορδανίδη, μετά την «άνοδο» στην Ανδρών του Κώστα Τσάνα.

Να σημειώσουμε επίσης πως στην συγκεκριμένη ηλικιακά Εθνική ομάδα έχουμε και Θρακιώτικες παρουσίες καθώς από τα βασικά μέλη της ομάδας είναι ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Μανώλης Σιόπης, αλλά αν είναι υγιής δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η κλήση του Θασίτη πρώην αμυντικού της Skoda Ξάνθη Δημήτρη Γούτα, που μπορεί τελικά να μην επιστρέψει στα Πηγάδια ως αντίπαλος σε δύο εβδομάδες με την φανέλα του Ολυμπιακού αλλά θα το πράξει καλώς εχόντων των πραγμάτων ως παίκτης της Εθνικής Ελλάδας.

Πρόκειται ασφαλώς για σημαντική καταξίωση για την περιοχή μας και το ευαίσθητο γεωγραφικό μας διαμέρισμα συνολικά αλλά και ειδικότερα για την πόλη της Ξάνθης που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα υποδέχτηκε την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ και το σημαντικό διεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε εκεί πριν το Ευρωμπάσκετ αλλά και επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, έστω και των Ελπίδων που είναι ο προθάλαμος για την άνοδο στην Εθνική Ανδρών και απαρτίζεται από τα παιδιά που θα επιδιώξουν να ξαναφέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στον δρόμο των επιτυχιών…