ΕΣΠΕΘΡ: Με δέκα συνολικά συμμετοχές από την Θράκη το νέο Kύπελλο Aνδρών και Γυναικών

Μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής Ανδρών και Γυναικών, εξέπνευσε και η προθεσμία που είχε τεθεί από την ΕΟΠΕ για συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών για την σεζόν 2015-2016.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για τις ομάδες της Volley League και της Α2 Κατηγορίας, άρα για Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Ορεστιάδας, ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕ Αλεξανδρούπολης και Νίκη Αλεξανδρούπολης.

Πέραν αυτών όμως, άλλες πέντε ομάδες δήλωσαν συμμετοχή από την Θράκη. Στους άνδρες μόνο ο Έβρος Σουφλίου, που μοιραία θα περάσει απευθείας στην δεύτερη φάση, ενώ στις γυναίκες πέρα από το Σουφλί, ο ΑΟ Ορεστιάδας, ο ΑΟ Νέας Βύσσας και ο ΑΟ Μαΐστρου.

Συνολικά από την Α’ Περιφέρεια Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας δήλωσαν συμμετοχή έξι ομάδες στο Κύπελλο Ανδρών και άλλες έξι στο Κύπελλο Γυναικών.

Συγκεκριμένα, στο Κύπελλο Ανδρών δήλωσαν συμμετοχή οι παρακάτω έξι (6) ομάδες από την Α’ Περιφέρεια:

Α.Ο. Ορεστιάδας & Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης που αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία Ανδρών και θα συμμετέχουν στην Γ’ φάση της διοργάνωσης.

Α.Ο. Σερρών, Γ.Ε. Αλεξανδρούπολης & Μ.Γ.Σ. ΑΕ Κομοτηνής που αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία Ανδρών και θα συμμετέχουν στην Β’ φάση της διοργάνωσης, καθώς και ο Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου, που ως μοναδική ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και αγωνίζεται στην Β’ Εθνική, θα περάσει άνευ αγώνα, στη Β’ φάση.

Τέλος, στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών 2015-2016, δήλωσαν συμμετοχή οι παρακάτω έξι (6) ομάδες από την Α’ Περιφέρεια:

Γ.Σ.Γ. Νίκη Αλεξ/πολης που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία Γυναικών και θα συμμετάσχει στην Β’ φάση της διοργάνωσης.

Α.Ο. Μαΐστρου, Α.Ο. Νέας Βύσσας, Α.Ο. Ορεστιάδας, Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου & Σ.Φ.Β. Ερμής Δράμας που αγωνίζονται στην Β’ Εθνική και θα συμμετέχουν στην Α’ φάση της διοργάνωσης, διεκδικώντας τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Β’ φάση της διοργάνωσης.