Κινήσεις να πραγματοποιηθεί στην Θράκη η προετοιμασία της Εθνικής Υδατοσφαίρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Στην Θράκη και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία (ή έστω μεγάλο μέρος αυτής) της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ως γνωστόν, η Εθνική Υδατοσφαίρισης έκανε πριν ένα μήνα υπερήφανους όλους τους Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Καζάν. Η Εθνική έφτασε μια ανάσα από τον τελικό, αλλά ακόμα και με την τρίτη θέση, πέτυχε τον βασικό στόχο που ήταν η απευθείας πρόκριση στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως γίνεται προφανές, η Εθνική Ομάδα για ικανό διάστημα πριν το Ρίο θα αναζητήσει τόπο για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της. Αυτός θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να είναι από την περιοχή μας.

Το ThrakiSportS πληροφορείται ότι από την επομένη κιόλας αυτής της πρόκρισης, άρχισαν να γίνονται κινήσεις για να φιλοξενηθεί η Εθνική στην Θράκη και συγκεκριμένο στο υπερσύγχρονο νέο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, που ήδη άλλωστε έχει φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στα δύο χρόνια της λειτουργίας του.

Άλλωστε, στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο προετοιμάστηκε και ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο κορυφαίος ίσως αυτή τη στιγμή έλληνας αθλητής, πριν πάει στο Καζάν και επιστρέψει και αυτός με μετάλλιο στον αγώνα δέκα χιλιομέτρων της ανοιχτής θάλασσας. Έχει δηλαδή ήδη αποδειχθεί γούρικο.

Ιθύνων νους για όλα αυτά είναι η Χριστίνα Ρουσίδου, η οποία εκτός από υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, τυγχάνει μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και μπορεί από την θέση της να φέρνει και ομάδες και διοργανώσεις στην περιοχή.

Ήδη άλλωστε με προσωπικές της ενέργειες, μετά το Μεσογειακό Κύπελλο του περασμένου Ιουλίου και το Βαλκανικό Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης και τους Μεσογειακούς Συγχρονισμένης Κολύμβησης που φιλοξενήθηκαν πέρυσι, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις το προσεχές διάστημα.

Όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει από τον περασμένο Γενάρη το ThrakiSportS, sτην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην τεχνική κολύμβηση τον Ιούνιο του 2016 και αμέσως μετά η Πανεπιστημιάδα του ίδιου αθλήματος.

Πέραν αυτών λοιπόν, έχει μπει σχέδιο και είναι πιθανόν να έρθει στον Έβρο και η Εθνική Πόλο ενόψει του Ρίο, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας να διοργανωθεί και να φιλοξενηθεί και ένα μεγάλο τουρνουά, κατ’ αντιστοιχία των όσων συνέβησαν στην Ξάνθη πριν το Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Καλαθοσφαίρισης.

Ωστόσο λέγεται ότι τις ίδιες σκέψεις περί φιλοξενίας της Εθνικής Ανδρών Πόλο έχουν εκφράσει και άλλες περιοχές, όπως ο Βόλος και τα Χανιά, κάτι που σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και ότι πέρα από τις καλές προθέσεις, ίσως χρειαστούν και συντονισμένες ενέργειες από Δήμο Αλεξανδρούπολης και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να έρθει τελικά η Εθνική, που αναδείχθηκε τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, στην περιοχή μας για να προετοιμαστεί ενόψει Ρίο….