Κατεβαίνει στα Κ15 ο Πανθρακικός μετά τη χορηγία του ΟΠΑΠ! Διέψευσε… επιβεβαιώνοντας το θέμα η ΠΑΕ της Κομοτηνής

Υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου και της γενικής κατακραυγής που τα ακολούθησαν και με δεδομένο ότι θα υπάρξει τελικά κατά τα φαινόμενα κεντρική χορηγία από τον ΟΠΑΠ στο πρωτάθλημα της Super League, η ΠΑΕ Πανθρακικός αποφάσισε τελικά να δηλώσει συμμετοχή στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα Κ15.

«Ο Πανθρακικός, αντίθετα με όλα όσα γράφτηκαν όλο αυτό το διάστημα, θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα Κ15 της Super League, με το τμήμα του αυτό, γιατί ξέρει να “υπερασπίζεται το παιδί”, δε “σκοτώνει” την Κ15, αντίθετα φροντίζει για το μέλλον των ακαδημιών του», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα από την ΠΑΕ Πανθρακικός.

Μάλιστα, με την ανακοίνωση η διοίκηση της ομάδας της Κομοτηνής επιτίθεται εμμέσως στο ThrakiSportS  που ανέδειξε σε μείζον το θέμα που είχε δημιουργηθεί (και το οποίο είχε προβληθεί πριν και από άλλα μέσα ενημέρωσης μένοντας αναπάντητο). «Τόσο καιρό δεν απαντούσαμε στα δημοσιεύματα, γιατί είμαστε άνθρωποι των πράξεων. Και με πράξεις έρχεται η διάψευσή σας», αναφέρει στο τέλος της η ανακοίνωση.

Βέβαια, διάψευση δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο ότι θέμα μη συμμετοχής της Κ15 στο πρωτάθλημα της Super league δυστυχώς υπήρχε και παραϋπήρχε και το ThrakiSportS είχε σπεύσει να το επιβεβαιώσει πριν ασχοληθεί με το θέμα  μιλώντας με τα πλέον κατάλληλα άτομα. Άλλωστε το παραδέχεται και η ίδια ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός, που ουσιαστικά αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές.

«Η κατάσταση πήρε θετική τροπή στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής την περασμένη Παρασκευή, με τα ευχάριστα, όπως όλα δείχνουν, νέα που προέκυψαν, για το θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος», αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός, μέσα από την οποία δίνεται δυστυχώς η εντύπωση ότι δεν επιχειρήθηκε τόσο η σωτηρία της ομάδας Κ15 όσο η διάψευση του ThrakiSportS και των άλλων μέσων που είχαν την ίδια πληροφόριση.

Ως ThrakiSportS πάντως, καλωσορίζουμε την διάψευση αυτή της ΠΑΕ Πανθρακικός. Είναι χαρά μας να διαψεύδονται, έστω και με αυτόν τον τρόπο, οι άσχημες ειδήσεις που έχουμε μεταδώσει. Και μακάρι για να έχουμε μια εβδομάδα μετά αυτήν η διάψευση, να μην χρειάζονταν το γερό ταρακούνημα από την σκληρή κριτική που είναι αλήθεια ότι ασκήσαμε στην αρχική απόφαση περί μη καθόδου στο πρωτάθλημα Κ15 της Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός:

Με λύπη και έκπληξη διαβάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ανακριβή δημοσιεύματα από τοπικά και μη Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής της ομάδας Κ15 στο πρωτάθλημα υποδομής της Super League.

Χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Πανθρακικού, σχετικά με το αν η Κ15 θα πάρει μέρος ή όχι στο φετινό πρωτάθλημα, ορισμένοι, δίχως καν να μπουν στον κόπο να απευθυνθούν σε εμάς για τη σχετική ερώτηση, ώστε να έχουν ορθό ρεπορτάζ, έβγαλαν αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι το εν λόγω τμήμα των ακαδημιών δε θα «κατέβει» και, μάλιστα, μας άσκησαν κριτική, λέγοντας και γράφοντας ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το μέλλον των νεαρών αθλητών, που αγωνίζονται στο σύλλογο μας.

Κύριοι, ο Πανθρακικός, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρωτάθλημα της Κ15 της Super League, ήταν από τις πρώτες ομάδες που δήλωναν συμμετοχή σε αυτό, παρόλο που αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει προαιρετική. Ο Πανθρακικός ενδιαφέρεται για το «αύριο» του, το έχει αποδείξει, επενδύει στις ακαδημίες του και αυτό φαίνεται στην πράξη. Και πιστεύουμε ότι στο μέλλον, από τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας, θα αναδειχθούν ακόμη περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Αυτός είναι ο στόχος μας!

Φέτος, όμως, με δεδομένο ότι το «τοπίο» ήταν θολό, όσον αφορά τον κεντρικό χορηγό της Super League, αλλά και τις ατομικές συμβάσεις των ομάδων με κάποιον χορηγό, για την προβολή στις φανέλες, δεν ήταν βέβαιη μέχρι πριν από λίγες ημέρες γενικά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Κ15. Η κατάσταση, ωστόσο, πήρε θετική τροπή στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής την περασμένη Παρασκευή, με τα ευχάριστα, όπως όλα δείχνουν, νέα που προέκυψαν, για το θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος.

Ο Πανθρακικός, λοιπόν, αντίθετα με όλα όσα γράφτηκαν όλο αυτό το διάστημα, θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα Κ15 της Super League, με το τμήμα του αυτό, γιατί ξέρει να «υπερασπίζεται το παιδί», δε «σκοτώνει» την Κ15, αντίθετα φροντίζει για το μέλλον των ακαδημιών του. Τόσο καιρό δεν απαντούσαμε στα δημοσιεύματα, γιατί είμαστε άνθρωποι των πράξεων. Και με πράξεις έρχεται η διάψευσή σας.