Ικανοποίηση στον Πανθρακικό για τις ατομικές διακρίσεις δύο ποδοσφαιριστών του

Ο Πανθρακικός μπορεί να μετράει δύο αρνητικά αποτελέσματα στα δύο πρώτα παιχνίδια της Super League, ωστόσο δύο παίκτες του βρίσκονται στις πρώτες θέσεις δύο σημαντικών στατιστικών κατηγοριών, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα.

Αυτό επισημαίνει με δελτίο Τύπου η ομάδα της Κομοτηνής, η οποία τονίζει χαρακτηριστικά:

“Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα με τα κλεψίματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Super League, οι τρεις πρώτοι είναι τερματοφύλακες και μετά από αυτούς φιγουράρει το όνομα ενός ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού. Ο Ροτζέριο Μάρτινς, με 11 κλεψίματα, μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστικά ότι, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, κατέχει την πρώτη θέση στην εν λόγω κατηγορία, μεταξύ των παικτών όλων των ομάδων που δεν είναι γκολκίπερ.

Παράλληλα, σε μια στατιστικά κατηγορία που αφορά αποκλειστικά τους πορτιέρο, αυτή των αποκρούσεων, ο Γιώργος Αθανασιάδης κατατάσσεται στην δεύτερη θέση, ύστερα από τις επεμβάσεις του στα παιχνίδια του Πανθρακικού με Αστέρα Τρίπολης και Βέροια αντίστοιχα, μαζί με τους Στιλ, Στεφανάκο και Παπαδόπουλο, ενώ το πρώτο όνομα στη συγκεκριμένα λίστα είναι αυτό του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Μάρκου Βελλίδη, που έχει 10″.

Βέβαια, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, τα πολλά κλεψίματα και οι πολλές αποκρούσεις δείχνουν ενδεχομένως και… πολλές επιθέσεις από τους αντιπάλους και άρα ενδεχομένως μια αδυναμία στην κατοχή και την δημιουργία παιχνιδιού, που οδηγεί σε παθητικογενές παιχνίδι και τελικά σε ήττες. Ωστόσο το καλό για όλους είναι ότι στο ποδόσφαιρο η στατιστική δεν παίζει τον ρόλο που παίζει στο μπάσκετ και κατά συνέπεια ο Πανθρακικός, ανεβάζοντας την απόδοσή του συνολικά σαν ομάδα σε όλους τους τομείς, θα μπορέσει να σώσει την κατάσταση.

Άλλωστε αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί και μετά τις δύο ήττες της πρεμιέρας, επείγει να έρθουν άμεσα, με κάθε τρόπο και μέσο…