ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η κλήρωση μέχρι το Final Four του νέου (αναβαθμισμένου) κυπέλλου

Με τη συμμετοχή 20 ομάδων, οι οποίες χωρίστηκαν γεωγραφικά σε δυο ομίλους των 10, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Λόγω του ότι οι ομάδες της Θράκης είναι εννέα (ως γνωστόν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά σε αντίθεση με Ασπίδα Ξάνθης και ΑΕ Κομοτηνής, ο ΓΑΣ δεν δηλώθηκε), πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα στις ομάδες της πόλης της Καβάλας για το ποια ομάδα θα συμπλήρωνε τον όμιλο, με την Αγια Βαρβάρα να κληρώνεται και να έρχεται στον όμιλο της Θράκης.

 width=Αναλυτικά τα ζευγάρια της πρώτης φάσης έχουν ως εξής: Έβρος Σουφλίου – Ασπίδα Ξανθής, Σπάρτακος Διδυμοτειχου – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Αίας Κομοτηνής – Θύελλα Φερών, Φιλια Ορεστιάδας – ΑΕ Κομοτηνής, Αγ. Βαρβάρα Καβαλας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι νικητες των αγώνων Έβρος Σουφλίου – Ασπίδα Ξάνθης και Σπάρτακος Διδυμοτειχου – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στη δεύτερη φάση, ούτως ώστε ο νικητής να περάσει και να συμπληρώσει την τετράδα στον όμιλο της Θράκης.

Εκεί (στην τρίτη φάση) θα έχουμε την διεξαγωγή των ημιτελικών του ομίλου της Θράκης με σκοπό να βγούνε οι δυο ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα και στο οποίο θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον ένα ημιτελικό του τουρνουά.

Ο ένας συμμετέχων σε αυτόν τον ημιτελικό θα είναι ένας εκ των Αίαντα Κομοτηνή, Θύελλας Φερών και Αγίας Βαρβάρας, Εθνικού Αλεξανδρούπολης καθώς αυτά τα δυο ζευγάρια διασταυρώνονται στην δεύτερη φάση. Ο άλλος θα είναι μία ομάδα εκ των Φιλίας Ορεστιάδας, ΑΕ Κομοτηνής και των τεσσάρων της δεύτερης φάσης που προαναφέρθηκαν (Έβρος Σουφλίου, Ασπίδα Ξάνθης, Σπάρτακος Διδυμοτειχου, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης ).

Ο άλλος ημιτελικός του Final Four θα προκύψει από τον όμιλο των ομάδων της Ανατολικής Μακεδονίας. Εκεί στην πρώτη φάση θα αναμετρηθούν Αστέρας Καβάλας – Παγγαίο, Τιτάνες Δράμας – Πανσερραϊκός, Ηρακλής Αγίου Ιωαννη – Ικαροι Σερρών, Απόλλων Δράμας -Ρούπελ Σιδηροκάστρου και ΑΟ Σερρών – Πάνθηρες Καβάλας.

Αναλυτικά η κλήρωση για το Κύπελλο Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχει ως εξής:

Α’ Όμιλος – Α’ Φάση

Α1: Αστέρας Καβάλας – Παγγαίο Νικήσιανης

Α2: Τιτάνες Δράμας – Πανσερραϊκός

Α3: Ηρακλής Αγ. Ιωάννη Καβάλας – Ίκαροι Σερρών

Α4: Απόλλων Δράμας – Ρούπελ Σιδηροκάστρου

Α5: ΑΟ Σερρών – Πάνθηρες Καβάλας

Α’ Όμιλος – Β’ Φάση

Α6: Νικητής Α1 – Νικητής Α2

Α’ Όμιλος – Γ’ Φάση

Α7: Νικητής Α3 – Νικητής Α5

Α8: Νικητής Α4 – Νικητής Α6

 

 Β’ Όμιλος – Α’ Φάση

Β1: Έβρος Σουφλίου – Ασπίδα Ξάνθης

Β2: Σπάρτακος Διδυμοτείχου – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

Β3: Αίας Κομοτηνής – Θύελλα Φερών

Β4: Φιλία Ορεστιάδας – ΑΕ Κομοτηνής

Β5: Αγία Βαρβάρα Καβάλας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Β’ Όμιλος – Β’ Φάση

Β6: Νικητής Β1 – Νικητής Β2

Β’ Όμιλος – Γ’ Φάση

Β7: Νικητής Β3 – Νικητής Β5

Β8: Νικητής Β4 – Νικητής Β6

 

Final Four – Ημιτελικοί

Γ1: Νικητής Α7 – Νικητής Β8

Γ2: Νικητής Β7 – Νικητής Α8

Final Four – Τελικός

Νικητής Γ1 – Νικητής Γ2