ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τα σωματεία για το θέμα της ασφάλισης(+photos)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κατάμεστη αίθουσα, αν και δεν έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των ομάδων, «Σπύρος Καραουλάνης» του Ενωσιακού γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης η συνάντηση για ένα πολύ σοβαρό και ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα όπως είναι η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Στην συνάντηση έδωσαν το παρών πέρα φυσικά από τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΠΣ Ξάνθης όπως και τον Γραμματέα της Ένωσης Μπάμπη Κυρλίδη που κράταγε τα πρακτικά, πλήθος παραγόντων αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές που ως αρχηγοί εκπροσώπησαν τις ομάδες τους στην συνάντηση που είχε ως κύριο μέλημα να συζητηθεί το σημαντικό ζήτημα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές που κάνουν το χόμπι τους συχνά ταλαιπωρούνται από σοβαρούς τραυματισμούς που είτε τους οδηγούν στο να σταματήσουν πρόωρα να κάνουν αυτό που αγαπούν είτε αναγκάζοντας τους ίδιους η πιο συχνά τους παράγοντες των ομάδων να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εγχειρήσεις και αποθεραπείες, κάτι που σαφώς γλιτώνουν σημαντικά με την ασφάλιση τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πανίδης τόνισε την σημαντικότητα τις ασφάλισης αλλά και ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΕΠΣ Ξάνθης δίνουν μεγάλη βάση σε ζητήματα υγείας και θέλουν τόσο με την ασφάλιση όσο και με την παρουσία ανθρώπων με γνώσεις πρώτων βοηθειών κρίνονται απαραίτητες. Ο κ. Πανίδης αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο μέσος όρος των προτάσεων των ασφαλιστικών εταιριών για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κυμαίνεται στα 23ερώ το χρόνο, ποσό ευτελές αν αναλογιστεί κανείς το τι σου προσφέρει και πόσο κομβικό μπορεί να αποδειχτεί. Μετά από ερωτήσεις εκπροσώπων των σωματείων και διάλογο που υπήρξε τόσο με τον πρόεδρο όσο και μέλη της ΕΠΣ αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή έξι ατόμων, δύο ανά κατηγορία, οι οποίοι θα έχουν την αρμοδιότητα να απευθυνθούν στις ασφαλιστικές εταιρίες και να συλλέξουν προτάσεις και προσφορές των εταιριών ώστε να εκτιμηθούν οι προσφορές και να επιλεγεί η καλύτερη.

Πρόθεση της διοίκησης είναι οι έξι εκπρόσωποι που επελέγησαν, Γιάννης Μπόσβελης ( εκπρόσωπος Άρη Αβάτου), Γιώργος(Τζότζος) Βασιελιάδης(ποδ. Άρη Αβάτου) από την Α’ κατηγορία, Τσαντίδης (ποδ. Ορφέας Ν Αμισσού), συν ένας παράγοντας του Σελέρου από την Β’ και οι Γιάννης Γαβριηλίδης (προπ. Κοτύλη) και Σάκης Ψωμάς(πρόεδρος ΑΠΟΞ Ραιδεστού) από την Γ’ κατηγορία, που συνθέτουν την επιτροπή διερεύνησης των προτάσεων και σε συνεργασία με τον Γραμματέα της Ένωσης θα κληθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου να λάβουν και να αξιολογήσουν τις προσφορές ώστε άμεσα και πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών και των 42ομάδων της Ένωσης.

Ενώ όπως τόνισε ο κ. Πανίδης η ίδια κουβέντα θα γίνει και με τους εκπροσώπους των Ακαδημιών ώστε κάτι ανάλογο να συμβεί και με τα παιδικά πρωταθλήματα, με ποσό σαφώς πιο χαμηλό απ’ ότι για τους ενήλικες.