ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα γυναικών, νεανίδων και κορασίδων

Ολοκληρώθηκε η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ενόψει των κληρώσεων, αίσθηση προκαλεί ότι πάμε για πρωταθιλήματα με ρεκόρ συμμετοχών για το γυναικείο μπάσκετ της Θράκης και της Αναλολικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι απο εκεί που μέχδρι πέρυσι με το ζόρι συμμετείχαν 3-4 ομάδες και κινδύνευε ο πρωταθλητής να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου, φέτος το πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί με οκτώ ομάδες.

Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότιο υποβιβάστηκε η Ασπίδα, δεν ανέβηκε ο περσινός πρωταθλητής ΓΑΣ Κομοτηνή, έχει υποβιβαστεί και η Καβάλα, αλλά έχουμε και νέες αφίξεις όπως της Φιλίας Ορεστιάδας και του Αίαντα Κομοτηνής.

Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα γυναικών, μειωμένη είναι αναλογικά η συμμετοχή σε αυτό των νεανίδων, όπου από Θράκη δηλώθηκε μόνο η Ασπίδα, ενώ στις κορασίδες θα έχουμε πέρα από Ασπίδα και Φιλία και ΓΑΣ και Αίαντα.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Φιλία Ορεστιάδας, ΓΑΣ Κομοτηνή, Αίας Κομοτηνής, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΟ Χρυσούπολης, Αστέρας Καβάλας, Πάνθηρες Καβάλας, Πανσερραϊκός.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασπίδα Ξάνθης, Αστέρας Καβάλας, Πάνθηρες Καβάλας, Παγγαίο, Τιτάνες Δράμας, Πανσερραϊκός, Ίκαροι Σερρών.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Φιλία Ορεστιάδας, ΓΑΣ Κομοτηνή, Αίας Κομοτηνής, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΟ Χρυσούπολης, Ένωση Καβάλας, Αστέρας Καβάλας, Πάνθηρες Καβάλας, ΓΣ Ελευθερούπολης, Μακεδόνες Κρηνίδων, Παγγαίο, Τιτάνες Δράμας, Πανσερραϊκός, Ίκαροι Σερρών, ΑΟ Σερρών, Ρούπελ Σιδηροκάστρου.