Χωρίς Τοροσίδη αλλά με… Γκιρτζίκη η προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στο Βουκουρέστι

Χωρίς τον αρχηγό της Βασίλη Τοροσίδη, που ως γνωστόν είναι τραυματίας και δεν είχε συμμετοχή ούτε στην ήττα από την Φινλανδία στο Καραϊσκάκη, αλλά με παρόντες στις εξέδρες τον ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη αλλά και τους πιστούς οπαδούς του “Γαλανόλευκου Φάρου”, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Arena National του Βουκουρεστίου η  προπόνηση της Εθνικής Ομάδας.

Αυτή ήταν η πρώτη αλλά και τελευταία προπόνηση της Εθνικής επί ρουμανικού εδάφους, πριν την αναμέτρηση της Δευτέρας (7/9, Ωρα 21:45) με τη Ρουμανία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016. Στο παιχνίδι αυτό η Ελλάδα θα προσπαθήσει να περισώσει  ό,τι μπορεί, πλέον, από το γόητρό της, αλλά και να προσπαθήσει να βρεθεί όσο πιο ψηλά στο ranking της FIFA γίνεται, στο οποίο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση (Νο44 για αυτόν τον μήνα από την πρώτη δεκάδα πριν 14 μήνες).

Η νέα εντός έδρας ήττα της Ελλάδας από την Φινλανδία, την περασμένη Παρασκευή, «εξαφάνισε» και τις όποιες μαθηματικές ελπίδες υπήρχαν για την κατάκτηση της 3η θέσης που οδηγεί στα μπαράζ, οπότε στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι οι διεθνείς θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα τέλος στην… κατρακύλα που υπάρχει από την έναρξη των προκριματικών.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρίσκεται στο Βουκουρέστι από το μεσημέρι, με τον Κώστα Τσάνα να μην έχει αποφασίσει ακόμη για το σχήμα που θα παρατάξει το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στους Ρουμάνους, που βρίσκονται στην 2η θέση του ομίλου και διεκδικούν με αξιώσεις την απευθείας πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης που θα γίνει στη Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς πέρα φυσικά από το προαναφερθέν του Τοροσίδη και επίσης του Νίνη, ο υπηρεσιακός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ο Τσάνας  αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές και σε ό,τι αφορά το σύστημα, όπου θα πάει σε ένα καθαρό 4-3-3, αλλά και στα πρόσωπα που θα το συνθέσουν με δυο εξ αυτών να είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης στη θέση του Χρήστου Αραβίδη και ο Κιτσιου αντί του Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας, την θέση που υπό άλλες συνθήκες θα κάλυπτε ο Τόρο.