Α2 Χάντμπολ: Ανατροπή στον όμιλο της Ασπίδας Ξάνθης, στην Premier ο Αρχέλαος Κατερίνης!

Ο Αρχέλαος Κατερίνης από τον Βόρειο όμιλο ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Premier(Α1) κατηγορία Χάντμπολ, αφήνοντας έτσι μια θέση κενή στον όμιλο της Ασπίδας Ξάνθης.

Ο Αρχέλαος έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τους τερματοφύλακες του τα αδέρφια Κοσμίδη και εκμεταλλευόμενη την εμπειρία των παικτών της και τα 9 τέρματα του Τριανταφύλου κέρδισε στην Λαμία με 21-19 το νεανικό Πανελλήνιο και ανέβηκε στην Premier, καλύπτοντας έτσι το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Με αυτή την άνοδο βέβαια δημιουργείται μια κενή θέση στον 2ο όμιλο της Α2 κατηγορίας, μια θέση που λογικά θα κληθεί να καλύψει ο τέταρτος των περσινών μπαράζ Αρίων Πτολεμαΐδας, κάτι που εφόσον συμβεί τότε και οι τέσσερις ομάδες που μετείχαν πέρσι στα μπαράζ θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά στην Α2, που ήδη βρίσκονται εκεί οι Δίας Πολίχνης, Άρης Θεσσαλονίκης και η Ασπίδα Ξάνθης. Η ομάδα της Πτολεμαΐδας εφόσον αποδεχτεί την πρόσκληση της ΟΧΕ να μετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα πρέπει άμεσα να ανεβάσει ρυθμούς καθώς το πρωτάθλημα ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε πως ο Αρχέλαος αν δεν ανέβαινε θα ερχόταν στην Ξάνθη την δεύτερη αγωνιστική κάτι που φυσικά μετά την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Χάντμπολ δεν θα συμβεί και την θέση του θα πάρει όπως προαναφέραμε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αρίων Πτολεμαΐδας.