Ξένο τεχνικό στην Εθνική Ομάδα προανήγγειλε ο Γκιρτζίκης μετά το νέο στραπάτσο από την Φινλανδία

Ξένο τεχνικό προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης μετά το νέο εντός έδρας στραπάτσο με την Φινλανδία. Ο ξανθιώτης πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για ένα ηλεκτροσόκ που χρειάζεται η Εθνική Ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως μετά το ματς με την Ρουμανία θα έρθει ξένος τεχνικός με στόχο την πειθαρχία.

Στο σημερινό ματς ευελπιστούσαμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα αλλά έγινε το ίδιο. Η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ και περισσότερη προσπάθεια. Ξεκινήσαμε καλά, μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ για να αλλάξει η ψυχολογία. Οι παίκτες προσπάθησαν και ας ελπίσουμε να αλλάξει η ψυχολογία για να υπάρξει καλύτερη συνέχεια», ανέφερε αρχικά ο Γκιρτζίκης στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Για το τι θα αφορά το «ηλεκτροσόκ», απάντησε: «Το οργανωτικό. Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε και έχουμε κάνει κάποια βήματα. Με την πρόσληψη ενός προπονητή που θα στηρίζεται στην πειθαρχία και στον αλληλοσεβασμό θα κάνουμε μία νέα αρχή. Ο αποκλεισμό μας από το Euro συνέβη με τον χειρότερο τρόπο, αλλά πρέπει να κάνουμε μια ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσουμε τα τελευταία παιχνίδια».

Για το αν ο νέος τεχνικός θα είναι Έλληνας ή ξένος, ήταν ξεκάθαρος: «Ασφαλώς ξένος. Έχουν γίνει επαφές και θα συνεχιστούν μετά το ματς με την Ρουμανία και στη συνέχεια θα πλαισιωθεί από τον Κώστα Τσάνα για τα τελευταία μας παιχνίδια. Συγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρών και μας έδωσαν κουράγιο για να συνεχίσουμε. Συγνώμη που απογοητεύτηκαν, όμως θα γίνει αυτό που πρέπει».

Για την τύχη που έχει αφήσει την Εθνική, ανέφερε: «Και στα προηγούμενα ματς που δεν είχαμε επιτυχία το ίδιο συνέβη. Κάπως έτσι κερδίζαμε παλιά, αλλά δεν μας θέλει. Θα βρούμε τις αιτίες. Τα παιδιά θέλουν να φέρουν αποτελέσματα και θα το πετύχουν. Με τους προπονητές που συζητώ και είναι αξιόλογοι λένε ότι οι παίκτες που έχει η Εθνική Ελλάδος θα τους ζήλευαν όλες οι Εθνικές».

Σε ερώτηση τέλος για την κόντρα που έχει ανοίξει με τον Γιώργο Καραγκούνη, απάντησε: «Δεν θέλω να πω κάτι. Δεν θα κάνουμε τέτοια συζήτηση, έχω βγάλει μια ανακοίνωση και ισχύουν αυτά που είχα πει. Αυτές οι στιγμές δεν είναι κατάλληλες να κοιτάμε πίσω. Κοιτάμε μπροστά».

Η ουσία είναι ότι οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος (χωρίς τον Βασίλη Τοροσίδη στην αποστολή καθότι και τραυματίας αλλά και τιμωρημένος) ακόμη και σε καλές (έστω ανεκτές) εμφανίσεις τους, δείχνουν πια ότι δεν μπορούν ούτε νίκη να πάρουν στα προκριματικά του Euro 2016. Και όχι απλά αυτό, αλλά ούτε και ισοπαλία!

Το βράδυ της Παρασκευής είδαμε ακόμη ένα επεισόδιο αυτής της κακόγουστης φάρσας… που λέγεται Εθνική Ποδοσφαίρου, που πλέον πραγματοποιεί ίσως την χειρότερη πορεία της σε προκριματική φαση.

Η Φινλανδία ήρθε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» άνετη και με ελπίδες και έφυγε με το 1-0 και τρεις βαθμούς, με το γκολ στο 75′ του Πογιάνπαλο, την ώρα που οι Ελληνες απλά κοιτούν αποσβολωμένοι μια Εθνική ομάδα που αγαπήθηκε να απομυθοποιείται σε λίγους μήνες.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης (86’ Ταχτσίδης), Αραβίδης (68’ Κονέ), Φορτούνης, Καρέλης (77’ Φούντας), Μήτρογλου. Στον πάγκο έμειναν οι Καπίνο, Βελλίδης, Γιαννούλης, Μανωλάς, Μόρας, Κίτσιου, Φετφατζίδης, Πλατέλλας.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Αρκιβούο, Χάλστι, Αραγιούρι, Ούρονεν, Ρινγκ, Σπαρβ, Τοΐβιο, Χετεμάι, Χαμαλάινεν (46’ Σαντίκ, 79’ Ματίλα), Πούκι (67’ Πογιανπάλο)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Παρασκευής:

 

6ος Όμιλος

Νησιά Φερόε-Βόρεια Ιρλανδία 1-3

Ουγγαρία-Ρουμανία 0-0

Ελλάδα-Φινλανδία 0-1

Βαθμολογία

1. Β. Ιρλανδία 16

2. Ρουμανία 15

3. Ουγγαρία 12

4. Φινλανδία 7

5. Ν. Φερόε 6

6. Ελλάδα 2

 

4ος Όμιλος

Γεωργία-Σκωτία 1-0

Γιβραλτάρ-Ιρλανδία 0-4

Γερμανία-Πολωνία 3-1

Βαθμολογία

1. Γερμανία 16

2. Πολωνία 14

3. Ιρλανδία 12

4. Σκωτία 11

5. Γεωργία 6

6. Γιβραλτάρ 0

 

9ος Όμιλος

Σερβία-Αρμενία 2-0

Δανία-Αλβανία 0-0

Ρεπό: Πορτογαλία

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 12

2. Δανία 11

3. Αλβανία 11

4. Αρμενία 1

5. Σερβία 1

*Έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί