Οι πρώτες αντιδράσεις από Έβρο Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην οριστική συμμετοχή του Άρη στη Γ’ Εθνική

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη την οριστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για συμμετοχή της ομάδας του Άρη στην Γ’ Εθνική.

Οι παράγοντες των ομάδων της Θράκης θεωρούσαν μάλλον αναμενόμενη αυτήν την εξέλιξη, μετά και τα τελευταία γεγονότα, προσθέτοντας ότι ανεβάζει την εμπορικότητα της κατηγορίας.

“Αυτό για εμάς είναι θετικό. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Προστίθεται ένας αντίπαλος εμπορικός, κάτι που σημαίνει ότι θα γεμίσει το γήπεδο και ενδεχομένως θα έχουμε και έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα. Φυσικά δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά θα ούτε και εμείς για τον Άρη. Πέρυσι παραλίγο να τον κερδίσουμε μέσα στο Χαριλάου. Φέτος ο Άρης με αυτά που έγιναν δεν θα είναι ίσως τόσο δυνατός, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλο όνομα και θα κόψει βαθμούς από όλους τους αντιπάλους μας. Εγώ δεν βλέπω προβλήματα, μόνο κέρδη, από την παρουσία του Άρη στον όμιλό μας. Μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως έχουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης”, σχολίασε ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Νίκος Παπαδόπουλος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο νέος πρόεδρος του Έβρου Σουφλίου Δημήτρης Κάβουρας. “Σίγουρα αποτελεί τον πιο εμπορικό αντίπαλο που θα μπορούσαμε να έχουμε και από αυτήν την άποψη είναι θετικό γιατί και εισιτήρια θα κοπούν και χρήματα θα έρθουν. Επιπλέον, αναβαθμίζεται όλο το πρωτάθλημα. Οφείλω ωστόσο να πω ότι η θέση του Άρη δεν είναι στην Γ’ ούτε στην Β’ Εθνική αλλά στην Super League. Εγώ και η γενιά μου μεγαλώσαμε με τον Άρη, ήμουν φαντάρος όταν έπαιζε με την Περούτζια. Δεν του αξίζουν όσα βιώνει. Για εμάς θα είναι μοναδική εμπειρία, αλλά κανονικά, έστω και αν δεν μας συμφέρει ως Σουφλί αυτό, θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει ο Άρης εκεί που ανήκει – και το λέω εγώ που κάθε άλλο παρά Αρειανός είμαι. Ελπίζω να γυρίσει γρήγορα για το καλό του ποδοσφαίρου.

Πάντως, η κατηγορία αναβαθμίζεται με την παρουσία του, αλλά αντικειμενικά δυσκολεύει και το έργο της παραμονής στην Κατηγορία. Για εμένα είναι αδιανόητη αυτή η μπακαλίστικη λογική να πέφτουν οκτώ ομάδες από έναν όμιλο 16, δηλαδή οι μισές. Και στον δικό μας ειδικά όμιλο μιλάμε για Άρη, για Δόξα Δράμας, για Καβάλα, για Απόλλωνα Καλαμαριάς, λέγεται ακόμα και για Πιερικό. Είναι όμιλος φωτιά και είναι απαράδεκτο που η ΕΠΟ για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους, ώστε να ανεβαίνουν ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα, δέχεται να πέφτουν τόσες πολλές. Εμείς θα παλέψουμε και τα παιχνίδια με τον Άρη και όλα της κατηγορίας με στόχο την παραμονή. Αντέχουμε επτά χρόνια σε αυτό το επίπεδο, ελπίζω να αντέχουμε άλλη μια σεζόν, έχουμε διαμορφώσει το ρόστερ μας, είναι πολύ σημαντικό που θα παίξουμε με τέτοιους αντιπάλους για να αποκτήσουν εμπειρίες τέτοιων αγώνων οι παίκτες μας και να αναδειχθούν νέα ταλέντα, όμως αν παραμείνουν αυτές οι λογικές και αυτοί οι κανονισμοί, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η ώρα που κάτι θα στραβώσει. Πάντως εμείς είμαστε έτοιμη για έναν μαραθώνιο πιο απαιτητικό από κάθε άλλη φορά…”