Φήμες για πρόταση από Θράκη για την σωτηρία του ΚΑΟΔ! Δεν δηλώθηκε η ομάδα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Φήμες κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες για “θρακιώτικη” πρόταση αναφορικά με την σωτηρία του ΚΑΟΔ, που περνάει κρίσιμες ώρες και μέσα στην προσεχή εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στην διάλυση και την απόσυρση από το πρωτάθλημα της Basket League.

Οι φήμες έγιναν πιο έντονες μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης που φιλοξενήθηκε στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης με την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας. Ο κόσμος γέμισε το κλειστό, αποδείχθηκε ότι η Θράκη αποτελεί μια εν υπνώσει σημαντική μπασκετική δύναμη και τοπικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδες μάλιστα προτροπές για να φτιαχτεί μια σπουδαία ομάδα μπάσκετ στην περιοχή, που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Μια τέτοια ευκαιρία θεωρητικά υπάρχει με τον αντίστροφο τρόπο, με τον οποίον πριν πέντε χρόνια ο ΑΣ Ξάνθη μεταφέρθηκε στην Πελοπόννησο και έγινε… Κόροιβος Αμαλιάδας. Ως γνωστόν, εδώ και ένα μήνα ουσιαστικά έχει μπει “πωλητήριο” στον ΚΑΟΔ και οι ιδιοκτήτες του αυτές τις μέρες κάνουν τη μία σύσκεψη μετά την άλλη, προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της. Ωστόσο, ξεκάθαρη ήταν η θέση τους ότι απαραίτητη προϋπόθεση στην όποια πρόταση καταφθάσει είναι να παραμείνει η έδρα του σωματείου στην Δράμα και όχι να μετακινηθεί, έστω και λίγες δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι άνθρωποι του ΚΑΟΔ μιλώντας στο ThrakiSportS, αν και δεν διέψευσαν την ύπαρξη πρότασης ή προτάσεων από την Θράκη, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο μετακίνησης της έδρας ανατολικότερα. “Επί τους ουσίας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα, όχι από την Θράκη αλλά γενικά από τον οποιονδήποτε και από οπουδήποτε”, είπε ανώτατος παράγοντας του σωματείου, επαναλαμβάνοντας ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει κάποια συζήτηση είναι η παραμονή της ομάδας στην Δράμα.

Το χρονικό περιθώριο που είχε αρχικά δοθεί για κατάθεση προτάσεων με την προ μηνός ανακοίνωση ήταν η 21η Αυγούστου. “Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος και εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις ο ΚΑΟΔ 1989 ΚΑΕ θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και θα τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης”, ανέφερε η ανακοίνωση και αυτήν την στιγμή το σενάριο μοιάζει το πιο πιθανό, αν και γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθειες για να αποτραπεί.

“Ο ΚΑΟΔ αυτήν την στιγμή δεν έχει χρέη, καταρρέει υπό το βάρος της οικονομικής ασφιξίας. Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που μια ομάδα οδηγείται σε λύση χωρίς να χρωστάει. Πάντως αυτή τη στιγμή ο ΚΑΟΔ είναι έτοιμος και να αγωνιστεί στην Basket League αν βρεθεί λύση αλλά και να τεθεί σε εκκαθάριση η ΚΑΕ, με άμεση συνέπεια τον υποβιβασμό του συλλόγου στην Β’ Εθνική”, σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του ΚΑΟΔ.

Σε σχέση με την βεβαιότητα για συμμετοχή στη Β’ Εθνική αν και έχει γίνει η κλήρωση, ο νομικός σύμβουλος του ΚΑΟΔ Χρήστος Παπαθεοδώρου εξήγησε ότι θα πρόκειται για έκτακτη περίπτωση, λόγω της εκκαθάρισης της ΚΑΕ, που θα σημαίνει ότι το νέο σωματείο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στην Α2 αλλά εκτίμησε ότι θα πρέπει να γίνει δεκτό από την ΕΟΚ στην Β’  Εθνική ως υπεράριθμο. Ωστόσο το σενάριο αυτό είναι μακρινό ακόμα.

Οι άνθρωποι του ΚΑΟΔ είναι μάλιστα τόσο πολύ απασχολημένοι με την αναζήτηση κάποιας λύσης για Basket League, που δεν δήλωσαν συμμετοχή για το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αν και ως ομάδα της A1 είχε φέτος αυτό το δικαίωμα και θα αποτελούσε και μια ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση που κάτι στραβώσει και η ομάδα δεν μετάσχει στην Basket League αλλά δεν γίνει δεκτή ως εκπρόθεσμη ούτε στην Β’ Εθνική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ στο ThrakiSportS, η ομάδα δηλώθηκε στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ μόνο για το παιδικό  πρωτάθλημα. “Τι θα γίνει με τους άνδρες ειλικρινά δεν ξέρω, προσπαθούμε για το καλύτερο, το παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή, δεν κρύβω ότι δεν είμαι αισιόδοξος με τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά αν οδηγηθούμε στο κακό σενάριο τότε εκτιμούμε ότι θα πάμε Β’ Εθνική”, ανέφερε ο πρόεδρος Αριστείδης Ιωαννίδης.