Νεκρός 16χρονος στην Ξάνθη – Εισέπνευσε υγραέριο από μποτίλια και σκοτώθηκε

Νεκρός στην πλατεία του Δροσερού, στην Ξάνθη, κατέληξε την Τετάρτη ένας 16χρονος από την περιοχή.

Ο 16χρονος βρισκόταν στην πλατεία του οικισμού όταν άρχισε να εισπνέει υγραέριο από μια μποτίλια με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να βρει τραγικό θάνατο.

Κάτοικοι που βρίσκονταν μπροστά στο θέαμα ειδοποίησαν τις Αρχές και στο σημείο έσπευσε τόσο η Αστυνομία όσο και ένα ασθενοφόρο όχημα που μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την έρευνα της Αστυνομίας δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ώστε να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου.

Ο 16χρονος ήταν γνωστός στην Αστυνομία τόσο για χρήση ναρκωτικών ουσιών όσο και για κλοπές, καθώς άνηκε στην επονομαζόμενη ομάδα των “βενζινάδων”, δηλαδή μια ομάδα ατόμων από την περιοχή του Δροσερού που εισπνέουν βενζίνη και κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναπτύσσουν συχνά και παραβατική συμπεριφορά. Μάλιστα ανάμεσά του συναντά κανείς και μικρά παιδιά.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως ο 16χρονος λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρός είχε προβεί σε εισπνοή υγραερίου, γεγονός που φαίνεται πως του στοίχισε την ζωή, καθώς και σε χρήση ναρκωτικών ουσιών και βενζίνης.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κλοπές και είχε οδηγεί στο αναμορφωτήριο Βόλου απ’ όπου και το είχε σκάσει.

Τι αναφέρει η Αστυνομία
16χρονος ημεδαπός, βρέθηκε πεσμένος στο οδόστρωμα έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε στο Ν. Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν προέκυψαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

 

Πηγή:  http://www.thrakitoday.com