ΕΠΣ Έβρου: Μέσω… εξαγοράς ΑΦΜ ο τρόπος συμμετοχής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο τοπικό πρωτάθλημα

Έκπληξη προκάλεσε σε αρκετούς η ανάγνωση των προγραμμάτων των πρώτων αγωνιστικών στο νότιο όμιλο της Β’ ΕΠΣ Έβρου, όπως και της πρώτης φάσης του κυπέλλου. Σύμφωνα με την προ εβδομάδας ανακοίνωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, περίμεναν να δουν την Κ20 να συμμετέχει στην κλήρωση. Αλλά κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στο πρόγραμμα.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχει κιόλας. Απλά, ο τρόπος με τον οποίο εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της Κ20 του Εθνικού στο τοπικό πρωτάθλημα ήταν μέσω… Αγαντίων. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του οικισμού Αγνάντια είναι αυτή που ουσιαστικά θα απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες του Εθνικού και θα λαμβάνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του.

Ο Εθνικός έτσι κι αλλιώς, ήταν δύσκολο (νομικά) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει να κινήσει τις διαδικασίες για να κατεβάσει και δεύτερη ομάδα, δεδομένου άλλωστε και του γεγονότος ότι ο σύλλογος διαθέτει ένα ΑΦΜ και δεν θα μπορούσε με αυτό το ΑΦΜ να κατεβάσει δυο ομάδες στην ίδια διοργάνωση (όπως το κύπελλο).

Ετσι λοιπόν βρέθηκε η λύση, μέσω μιας ομάδας που έτσι κι αλλιώς ήταν υπό διάλυση και δεν είχε δηλώσει αρχικά συμμετοχή. Αυτή ήταν τα Αγνάντια, με τους ανθρώπους του Εθνικού να αναλαμβάνουν να της δώσουν ξανά σάρκα και οστά. Όπερ και εγένετο. Τελευταία στιγμή η ομάδα δηλώθηκε και με αυτό το όνομα συμμετείχε στην κλήρωση, αλλά όπου την συναντάτε, καλό είναι να γνωρίζετε ότι κρύβεται ο Εθνικός από πίσω.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν το ΑΦΜ της και την επωνυμία της, οι παράγοντες του ποδοσφαιρικού Εθνικού (αφού η κεντρική διοίκηση βρίσκεται εν υπνώσει) θα διαθέτουν πλέον και επισήμως δεύτερη ομάδα, κάτι που έχουμε συνηθίσει σε άλλα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, όπου οι μεγάλες ομάδες διαθέτουν και δεύτερες που αγωνίζονται σε μικρίοτερες κατηγορίες και έχουν ως σκοπό την παραγωγή παικτών.

Στην φωτογραφία η περσινή παιδική ομάδα του Εθνικού, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΠΣ Έβρου και παίκτες της αναμένεται σταδιακά να προωθηθούν, βάσει του πλάνου που έχει καταρτηστεί,  μέσω των Αγναντίων και στην πρώτη ομάδα…