Ο χάρτης της ΕΠΣ Έβρου για την σεζόν 2015-2016! Οι 50+2 ομάδες που μπαίνουν το απόγευμα στην κληρωτίδα

Πραγματοποιείται το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης η κλήρωση τωνμ πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, με τα πρωταθλήματα να ξεκινούν τελικά τον Οκτώβριο και τα Σαββατοκύριακα πριν και μετά τις εκλογές να διεξάγονται οι δύο πρώτες φάσεις του Κυπέλλου.

Μετά την αποχώρηση του Ισαακίου και του Νεοχωρίου, η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί τελικά με 12 ομάδες ενώ όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, δεν θα επανασυσταθεί τελικά η Γ’ Κατηγορία και οι υπόλοιπες 38 ομάδες θα συγκροτήσουν και την σεζόν που μόλις ξεκινά τρεις ομίλους στην Β’ Κατηγορία, οι δύο από 13 ομάδες και ο ένας με 12.

Στην κλήρωση της Α’ Κατηγορίας, το πρωτάθλημα της οποίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου, θα μετέχουν οι εξής ομάδες: Άρδας Καστανεων, ΑΕ Διδυμοτειχου, Αναγεννηση Μεταξάδων, ΑΟ Αλεξ, Καππαδοκία, ΑΟ Μαΐστρου, Ποντιοακός Αλεξανδρούπολης, Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης, Ενωση Ανθειας Αριστεινου, ΜΓΣ Ορεστης Ορεστιαδας, ΠΑΕ Πενταλοφου και ΠΑΕ Ριζιων.

Αναφορικά με την Β’ Κατηγορία, ο νότιος όμιλος θα περιλαμβάνει τις ομάδες μέχρι και Πέπλο, ενώ ζήτημα τέθηκε σε σχέση με τους άλλους δύο ομίλους που χωρίζονται ουσιαστικά στο Διδυμότειχο, με την Βρυσούλα να πηγαίνει τελικά στον κεντρικό. Αναλυτικά οι τρεις όμιλοι της Β’ Κατηγορίας, οι αγώνες στους οποίους θα ξεκινήσουν επίσης στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου:

Β’ Κατηγορία, νότιος όμιλος:  ΑΕΚ Έβρου, Μάκρη, Χιλή, Ατρόμητος Άβαντα, Αγνάντια, Απαλός, Νίψα, Αρίστεινο, Μοναστηράκι, Δορίσκος, Θράκη Φερών, Πέπλος

Β’ Κατηγορία, κεντρικός όμιλος: Ασπίδα Βρυσούλας, Τυχερό, Διαδιά, Κορνοφωλιά, Λυκόφη, Σιδηρώ, Πραγγί, Ισαάκιο, Σοφικό, Ελληνοχώρι, Καρωτή, Κυανή,  Ασπρονέρι.

Β’ Κατηγορία, βόρειος όμιλος:  Δίκαια, Ορμένιο, Αμπελάκια, Δόξα Δόξας, Νεοχώρι, Δόξα Ορεστιάδας, Οινόη, Βύσσα, Κυπρίνος, Σαγήνη, Θούριο,  Στέρνα, Φυλάκιο.

Αναφορικά με το κύπελλο, θα συμμετάσχουν σε αυτό όλες οι ομάδες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Έβρου συν οι δύο εκπρόσωποι του νομού στην Γ’ Εθνική, ο Έβρος Σουφλίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δηλαδή. Κατά συνέπεια οι 12 ομάδες της Α’ Κατηγορίας συν οι 38′ της Β’ Κατηγορίας μας κάνουν 50 συν οι δύο της Γ’ Εθνικής μας φτάνουν το σύνολο στις 52 ομάδες.

Ωστόσο σε πρώτη φάση θα γίνει κλήρωση μόνο μεταξύ των ομάδων της Β’ Κατηγορίας, οι οποίες για τις ανάγκες της κλήρωσης της Α’ και Β’ Φάσης θα χωριστούν σε δύο ομίλους βορρά και νότου με σημείο τομής το Σιδηρώ. Στο νότο θα μετέχουν 18 ομάδες και στον βορρά 20. Θα κληρωθούν νοκ άουτ ζευγάρια στην πρώτη φάση που θα διεξαχθεί 13-14 Σεπτεμβρίου και στην δεύτερη φάση που θα διεξαχθεί 26-27 Σεπτεμβρίου.

Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, θα έχουν ξεκαθαρίσει 5 ομάδες της Β’ Κατηγορίας από τον Βορρά και άλλες τόσες από τον Νότο. Σε αυτές θα προστεθούν οι 12 της Α’ Κατηγορίας και οι δύο της Γ’ Εθνικής, φτάνοντας τις 24 ομάδες, οπότε και θα ακολουθήσει νέα κλήρωση, με τον Έβρο Σουφλίου σε εκείνο το σημείο να πηγαίνει στον βόρειο όμιλο και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο νότιο.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν το απόγευμα, οπότε και θα έχουμε την κλήρωση….