Πάει φουλ για τελικό στους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας της Πεσκάρας η Εθνική Μπιτς Χάντμπολ των τριών Εβριτών

Η Εθνική Ανδρών Μπιτς Χάντμπολ, με την έντονη θρακιώτικη παρουσία στην σύνθεσή της, νίκησε 2-0 την Ιταλία στη Πεσκάρα και θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων Παράκτιων Αθλημάτων και την εξασφάλιση τουλάχιστον του ασημένιου μεταλλίου, αγωνιζόμενη κόντρα στη Κύπρο.

Η ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη, στην οποία μετέχουν τρεις αθλητές των Beach Boys, της καλοκαιρινής ομάδας των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε 2-0 σετ (12-11, 15-10) της διοργανώτριας Ιταλίας και έτσι το βράδυ (21:00) θα αντιμετωπίσει στον 1ο ημιτελικό την Κύπρο που το πρωί επικράτησε 2-0 της Σλοβενίας.

Δέκα τέρματα για την Εθνική πέτυχε ο Κοτσαμαρίκογλου και άλλα δύο ο Θεοδώρου, ενώ κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά στους ιταλούς ο Βασίλης Χαραλαμπάκης. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στην απόδοση των δύο γκολκίπερ μας εστίασε στις δηλώσεις του και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Λαζαρίδης.

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Κατορθώσαμε και μπήκαμε στην τετράδα μιας σπουδαίας διοργάνωσης. Μην ξεχνάμε ότι το μπιτς χάντμπολ είναι ένα νεογέννητο ολυμπιακό άθλημα και σίγουρα η επιτυχία παίρνει άλλες διαστάσεις. Καταφέραμε να κερδίσουμε τους Ιταλούς στην έδρα τους. Κάναμε φανταστικό παιχνίδι. Διαβάσαμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας και είχαμε πολύ μεγάλη βοήθεια από τους τερματοφύλακες μας Πέτρο Μπουκοβίνα και Βασίλη Χαραλαμπάκη».

Για τον ημιτελικό με την Κύπρο σχολίασε: «Δεν σκεφτόμαστε το μετάλλιο, κοιτάμε τον αγώνα. Έχουμε μιλήσει με τα παιδιά και δεν θα παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό που υπάρχει. Θέλουμε να πιάσουμε παρόμοια απόδοση και το απόγευμα και να κερδίσουμε το ματς».

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2-0 (12-11, 15-10)
ΕΛΛΑΣ (Γιάννης Λαζαρίδης): Θεοδώρου 2, Ζήσης, Γεωργίου 4, Παπαδόπουλος 8, Μπουκοβίνας 2, Ακριδόπουλος, Βαλαβάνης 4, Κοτσαμαρίκογλου 10, Χαραλαμπίδης, Χαραλαμπάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλά στην διοργάνωση πάει και η Εθνική Γυναικών, που ολοκλήρωσε με νέα νίκη τον όμιλο της 2-0 (13-10, 14-11) επί της Τυνησίας και έκανε το «5 στα 5». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει και πάλι την αφρικάνικη ομάδα στις 20:10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) για τον 1ο ημιτελικό και όπως φάνηκε είναι ένας αντίπαλος στα μέτρα της.