ΕΠΣ Θράκης: Κληρώνει το απόγευμα στις Σάπες για πρωτάθλημα και κύπελλο! Οι 31+1 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα…

Το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, στις Σάπες, διεξάγεται η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης. Ως ώρα έναρξης της διαδικασίας έχει οριστεί στις 7.30μμ και οι εκπρόσωποι των σωματείων καλούνται να βρίσκονται στον χώρο λίγο νωρίτερα.

Όπως ανέφερε το ThrakiSportS, ο ΑΟ Νέας Καλλίστης δέχθηκε την τελευταία στιγμή να δηλώσει τελικά συμμετοχή στην Α1 Κατηγορία και να καλύψει το κενό της Φιλίας Κομοτηνής, που δυστυχώς διαλύθηκε. Συνολικά 12 ομάδες θα μετέχουν στην Α1 Κατηγορία, άλλες 12 στην Α2 και μόλις επτά στην Β’ Ερασιτεχνική.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Α1 ΕΠΣ Θράκης είναι οι Δόξα Προσκυνητών, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Ελπίδα Σαπών, Δόξα Σώστη, Ορφέας Ξυλαγανής, Αστέρας Αιγείρου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Αετός Μίσχου, Ηρακλής Σαπών, Ορφέας Στρύμης και ΑΟ Νέας Καλλίστης.

Στην Α2 Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης θα λάβουν μέρος οι Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Νεολαία Αλανότοπου Κομοτηνής, ΑΟ Γαναρίου, Αναγέννηση Παγουρίων, Πόντος Κομοτηνής, Δόξα Γρατινής, ΑΣ Αγιοχωρίου, Ένσωη Ασωμάτων, Βιστωνίδα Κοπτερού, ΠΑΕ Ποντίβν Θρυλορίου, ΑΕ Κομοτηνής και ΑΟ Μύστακας.

Τέλος, στην Β’ Ερασιτεχνική ΕΠΣ Θράκης θα λάβουν μέρος οι ΑΠΣ Δοκού, Δόξα Υφαντών, Ατσάλι Αρχοντικών, Κομψάτος Πολυάνθου, ΑΟ Φιλύρας, Ασπροπόταμος Μέγα Πιστού και η νεοσύστατη ομάδα του ΠΑΟΚ Κομοτηνής (προέρχεται από το δίκτυο ακαδημιών του συλλόγου της Θεσσαλονίκης).

Όλες αυτές οι 31 ομάδες που προαναφέρθηκαν (από 37 πέρσι και άνω των 50 προ τριετίας) συν ενδεχομένως την Κ17 του Πανθρακικού, που προαιρετικά έχει το δικαίωμα, θα λάβουν μέρος και στην κλήρωση του Κυπέλλου.

Το πρωτάθλημα επρόκειτο να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Σεπτεμβρίου αλλά μάλλον λόγω εκλογών θα πάει μια εβδομάδα πίσω. Πιο πριν θα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, που φέτος αλλάζει μορφή και θα διεξάγεται στις προκριματικές φάσεις σε ομίλους.