Ξεκινά την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη με διεθνείς συμμετοχές το ιστιοπλοϊκό 1st Open Hellenic 470 Masters Cup

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης και το τμήμα ιστιοπλοϊας του διοργανώνουν τον αγώνα “1st Open Hellenic 470 Masters Cup” στην πρωτεύουσα του Έβρου, από τις 3 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας παίρνει το όνομά του από της ολυμπιακής κλάσης σκάφη 470 με τα οποία θα αγωνίζονται τα πληρώματα, σε ζευγάρια. Οι αγωνιζόμενοι που θα λάβουνε μέρος θα είναι ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας άνω των 30 που θα έρθουνε στην περιοχή για αθλητικό τουρισμό και αναψυχή.

Η πετυχημένη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 masters cup το 2006 στην Αλεξανδρούπολη, η κομβική θέση της πόλης μας στα βαλκάνια καθώς και η απουσία παρόμοιας διοργάνωσης αποτελεί πόλο έλξης στις γειτονικές χώρες για τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής μας και την προβολή του.

Στόχος του αγώνα σε πρώτη φάση είναι να προσελκύσει τόσο τα ελληνικά πληρώματα όσο και πληρώματα της γειτονικής Τουρκίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας με σκοπό να φιλοξενηθούνε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για το διάστημα αυτό και εν τέλει να συνεισφέρουν με την παρουσία τους στην τουριστική ανάπτυξή της.