Σφοδρή επίθεση Καραγκούνη στον Γ. Γκιρτζίκη για την απόλυσή του από την Εθνική Ομάδα

Σε προσωπική επίθεση στον Γιώργο Γκιρτζίκη και γενικά την διοίκηση της ΕΠΟ προχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης με τηλεοπτική συνέντευξη που προβλήθηκε αργά το βράδυ μέσα από την “Αθλητική Κυριακή” της ΕΡΤ.

Ο πρώην γενικός αρχηγός της Εθνικής κατηγόρησε την Ομοσπονδία ότι του κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή την καταγγελία της σύμβασης χωρίς να έχει την ευθιξία ούτε ένας να τον καλέσει μέχρι και σήμερα στο τηλέφωνο και να αναζητήσει την άποψή του.

“Εγώ ήμουν στην Εθνική Ομάδα, ο κ. Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι της Ομοσπονδίας ήρθαν μετά από εμένα και με βρήκαν εκεί”, είπε χαρακτηριστικά σε ένα από τα σημεία της ημίωρης συνέντευξης στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπακόπουλο.

Σε σχέση με τον ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ, είπε ότι δεν τον στήριξε και αυτό φάνηκε από την αρχή με την υπόθεση Μαρκαριάν. Όπως υποστήριξε ο Καραγκούνης, η διοίκηση της ΕΠΟ δεν ήθελε τον Ουρουγουανό για τεχνικό.

“Σε εκείνο το σημείο, ο ίδιος ο πρόεδρος Γκιρτζίκης είπε ότι προσλαμβάνουν τον Μαρκαριάν γιατί αυτόν επέλεξε ο Καραγκούνης. Δηλαδή αν πετύχει, όλα καλά, αν όμως υπάρξει αποτυχία, όπως και συνέβη, είχε ήδη βρεθεί ο υπεύθυνος”, σχολίασε ο Κάρα.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι στην συνέχεια διαπίστωσε μια “αλλαγή συναισθημάτων” από την Ομοσπονδία με αποτέλεσμα “εκείνοι που δεν τον ήθελαν, να γίνουν ξαφνικά φίλοι, κολλητοί και πρώτοι υποστηρικτές του”, φωτογραφίζοντας τον θρακιώτη παράγοντα.

Σε σχέση με την κόντρα του με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο Γ. Καραγκούνης ξεκαθάρισε ότι οφειλόταν στην απαίτησή του να απομακρυνθεί από βοηθός του ο Νίκος Κωστένογλου, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφώνησε για λόγους προστασίας όλων, όπως είπε.

“Αν έφευγε μόνο ένα άτομο, θα ήταν σαν να δείχνουμε όλοι ως υπεύθυνο αυτόν για όλα τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας και αυτό θα ήταν άδικο, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε όλοι μαζί”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραγκουνης.

Τέλος, ο “Κάρα” εμφανίστηκε μετανιωμένος για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να κυνηγήσει δικαστικά την Ομοσπονδία “για τα ψευδή, τις συκοφαντίες και την σπίλωση του ονόματός μου”.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα κάνει κάτι τέτοιο και κάλεσε όλον τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας. “Όχι μόνο στις νίκες και τις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές, η Εθνική πρέπει να είναι πάνω από όλα”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Καραγκούνης στην «Αθλητική Κυριακή»:

 

Για την εικόνα της Εθνικής που δεν άλλαξε: «Όταν είσαι εντός γηπέδου μπορείς να επηρεάσεις τα πράγματα άμεσα, όταν είσαι εκτός των επηρεάζεις έμμεσα. Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς το κουμπί και περνάς από ήττες σε νίκες ή το αντίθετο. Παλαιότερα είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά αυτή η ψυχολογία δυστυχώς έχει αλλάξει πλέον και δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Έγιναν πολλές αλλαγές από το καλοκαίρι και μετά, και σε άτομα του σταφ, και του προπονητή, αλλά και παικτών. Όλα αυτά επηρέασαν ώστε να μη γίνει το κατάλληλο ξεκίνημα. Έγινε μια επιλογή, η ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις της και η Εθνική θα πρέπει να μη στέκεται σε καμία απώλεια, προπονητή ή ποδοσφαιριστή». 

Για τη συνεργασία του με την ΕΠΟ: «Έγιναν πάρα πολλά πράγματα στη συνέχεια. Από ένα σημείο και μετά η ΕΠΟ, όταν έχει επιλέξει έναν διευθυντή θα πρέπει να τον στηρίζει σε όποια απόφαση παίρνει κι όχι να είναι στο άλλο άκρο. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα τα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια. Η διοίκηση της ΕΠΟ είχε πει στην πρόσληψη του κ. Μαρκαριάν μέσω του κ. Γκιρτζίκη πως είναι επιλογή δική μου και διαχώριζε τη θέση της. Αν δεν πήγαινε καλά, ο Καραγκούνης θα έφταιξε. Δεν τον ήθελαν τον κ. Μαρκαριάν, κανένας. Λίγες μέρες μετά έγινε αυτή η αλλαγή συναισθημάτων και ξαφνικά ο κ. Μαρκαριάν αγαπήθηκε. 

Με αιτία όλα αυτά έφτασε η ΕΠΟ, ο κ. Γκιρτζίκης και οι όποιοι σύμβουλοι να φτάσουμε 14 Αυγούστου κι ενώ έκανα χρήση της άδειάς μου να μου καταγγελθεί η σύμβαση, να μου τοιχοκολληθεί στο σπίτι λες και ήμουν απατεώνας. Δεν είχε την ευθιξία κάποιος να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει κάτι, ενώ υπηρετώ για 25 χρόνια το εθνόσημο. Οι κύριοι όλοι αυτοί, με πρώτο τον κ. Γκιρτζίκη, με βρήκαν στην ομοσπονδία, δεν τους βρήκα εγώ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το πλάνο τους για τη συνέχεια και γιατί έγιναν όλα αυτά. Δεν μπορούν πάντως να μου σπιλώνουν την επαγγελματική αξιοπρέπεια. 

Υπήρχαν πολλές συκοφαντίες, ψέματα και λάσπη, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος να διακοπεί οποιαδήποτε σύμβαση. Δεν θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ξέρω πως αν πήγαινα δικαστικώς δεν θα είχαν καμία τύχη, αλλά επειδή είμαι 25 χρόνια στην Εθνική δεν θα πάω δικαστικώς απέναντι στην ΕΠΟ, αν και θα μπορούσα. Δεν θα το συνεχίσω. Περίμενα απλώς να δω πού θα φτάσει η στάση της ομοσπονδίας. Περίμενα να δω αν θα είχε κανένας το φιλότιμο και την ευθιξία να μιλήσει κανένας από την ΕΠΟ για ό,τι έγινε. Ξέρουν όλοι ποιος είμαι». 

Για την επιλογή του Μαρκαριάν: «Θα μπορούσα να επιλέξω κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά σαν ποδοσφαιριστής και τώρα από αυτό το πόστο θέλω να βλέπω την ουσία. Και με βάση το μπάτζετ που υπήρχε πήγαμε σε μια επιλογή, για κάτι που θα γινόταν άμεσα και γρήγορα, γιατί θέλαμε αμέσως τα αποτελέσματα. Ήθελα κάποιον που ξέρει από Εθνική ομάδα, γιατί και ο κ. Ρανιέρι ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έχοντας για λίγο καιρό τους παίκτες. Επέλεξα τον κ. Μαρκαριάν γιατί ήξερα πως θα δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για την Εθνική, όπως κι έγινε. Με τον κ. Μαρκαριάν δεν είχα να χωρίσω κάτι. 

Τις τελευταίες εβδομάδες μού είχε πει πως είχε μια διαφορετική φιλοσοφία με τον κ. Κωστένογλου και θα ήθελε να μη συνεχίσει να δουλεύει μαζί μας. Εγώ δεν θεωρούσα ότι έπρεπε να φύγει κάποιος και να θεωρηθεί πως αυτός έφταιξε. Θεωρούσα πως όπως άρχισε το τιμ, έπρεπε να τελειώσει. Έγινε ένα ραντεβού με τον προπονητή στο οποίο δεν ήμουν ποτέ παρών κι από εκεί μπορεί να καταλάβει κάποιος πολλά πράγματα. Μετά ακολούθησε κι άλλο, χωρίς να ήμουν πάλι παρών».

Για αν έχει μετανιώσει: «Αυτό που έγινε με τον κ. Μαρκαριάν βαραίνει εμένα γιατί εγώ τον πρότεινα. Όμως από τη στιγμή που μου ζητούσε βοήθεια η Εθνική δεν μπορούσα να αρνηθώ. Μαθαίνεις από τη ζωή, εμπειρίες είναι όλα. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Εμπειρίες είναι όλα». 

Για το μέλλον της Εθνικής: «Η Εθνική είναι πάνω από όλα και ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα, όχι μόνο στα καλά, αλλά και στα άσχημα. Είτε υπάρχουν ελπίδες είτε όχι, όσοι παίζουν θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι τιμή να παίζεις με το εθνόσημο. Δεν φτάσαμε τυχαία στην καλύτερη δεκάδα του κόσμου. Παίζαμε με τον ίδιο τρόπο το κάθε παιχνίδι. Αυτό που πολλοί θεωρούσαν αποκρουστικό, το 1-0, ήταν πολύ σημαντικό. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, αλλά τα αποτελέσματα έκρυβαν κάτω από το χαλάκι ό,τι γινόταν. Τώρα που δεν έρχονται τα αποτελέσματα, βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει ό,τι θέλει».

Για το δικό του μέλλον: «Θα παίξω σε ένα τουρνουά με την Ίντερ, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στη Σανγκάη. Θα κάνω προετοιμασία τις επόμενες μέρες για να είμαι σε καλή κατάσταση, γιατί είναι μια πολύ τιμητική παρουσία». -το πού θα ήταν πιο χρήσιμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ίσως κάποιοι από την ΕΠΟ και να ταρακουνήθηκαν που ακούστηκε πως μπορεί να γίνω πρόεδρος της ομοσπονδίας (γέλια). Αυτό που είχα επιλέξει είναι να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα, κοντά στα παιδιά. Είναι άλλο τι κάνει η ομοσπονδία και άλλο τι κάνει η Εθνική. Η Εθνική είναι υπεράνω όλων και θα πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στις δύσκολες στιγμές». 

Στη δημόσια τηλεόραση μίλησε και ο Σέρχιο Μαρκαριάν λέγοντας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έκανα και την βοήθεια της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να πω τίποτα, εγώ δεν θέλω να κάνω ζημιά. Για ηθικό θέμα έφυγα από την ομάδα. Το πρόβλημά μου είναι τέτοιο και πως δεν μπορώ να μείνω. Δεν θέλω να είμαι μέσα σε ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Όλοι μου λένε σήμερα πως πολύ καλά έκανα και έφυγα αν και πριν μπορεί να διαφωνούσαν. Μόνο σεβασμό έχω για την Εθνική ομάδα. Είμαι μαζί τους».