Οι δηλώσεις του Κώστα Μπανιώτη μετά την συμμετοχή στον συγκλονιστικό τελικό του Πεκίνου

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου ο Κώστας Μπανιώτης. Ο κομοτηναίος άλτης συμμετείχε για δεύτερη σερί φορά σε τελικό, ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις επιδόσεις του προκριματικού και έμεινε στην 14η θέση.

Βέβαια, το σημαντικό ήταν η πρόκρισή του στον τελικό, που σήμανε και βελτίωση δύο φόρες της φετινής του επίδοσης, κυρίως με δεδομένο ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, του χρόνου το καλοκαίρι.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού του ύψους μια απρόσμενη και δυνατή μπόρα άλλαξε τις ισορροπίες. Ακόμα και ο μεγάλος Μπαρσίμ έμεινε εκτός μεταλλίων, ενώ η πρώτη θέση κρίθηκε σε μπαράζ μόλις στα 2.34μ.

Ο θρακιώτης πρωταθλητής «κόλλησε στα 2.25μ, αλλά αυτό φυσικά δε μειώνει καθόλου τη σπουδαία επιτυχία του, όπως σχολίασε και ο ίδιος στο sportsfeed: «Η συμμετοχή σε τελικό μετά από δύο χρόνια είναι για μένα σημαντική επιτυχία και ότι καλύτερο μπορούσα να περιμένω, όμως έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ήταν ευκαιρία για πολύ καλύτερο πλασάρισμα».

Είναι αλήθεια ότι με τα 2.20μ που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έμεινε χαμηλά για τα δεδομένα του. Αν είχε επαναλάβει το 2.31μ του προκριματικού θα ήταν μέσα στην εξάδα, αν είχε πιάσει το 2.34μ που είναι το ατομικό του ρεκόρ και τον έστεψε χρυσό μεσογειονίκη πριν δυο χρόνια, μέχρι και πρωταθλητής κόσμου θα μοορούσε να αναδειχθεί.

Όμως με τα αν δεν γράφεται ιστορία. Έτσι κι αλλιώς, οι συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα στο Πεκίνο ήταν ιδιάζουσες, με μια καταιγίδα να ξεσπά λίγο πριν και να μουσκεύει τα πάντα. Ο ίδιος ο Μπανιώτης παραδέχεται πάντως ότι μπορούσε πολλά περισσότερα.

«Ήμουν πολύ καλά και μπορούσα να πάω πιο ψηλά, έπρεπε να κρατηθώ λίγο, να είμαι πιο ήρεμος, αφού μετά την βροχή ο αγωνιστικός χώρος ήθελε διαφορετική προσέγγιση. Παρασύρθηκα κι έτσι έμεινα στα 2.20μ. Έχουμε όμως μπροστά μας δρόμο, το σημαντικό είναι πως είμαι πάλι καλά» τόνισε ο πρωταθλητής μας, που υπενθυμίζεται ότι στο Πεκίνο εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στην φωτογραφία του Άγγελου Ζυμάρα για το Sportsfeed βλέπετε τον Κώστα Μπανιώτη με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο να συζητούν μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Πεκίνου. Ήδη μπορούν να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το Ρίο…