Οι δηλώσεις ικανοποίησης από τον Ρόκα για την παρουσία του Πανθρακικού απέναντι στην Βέροια

Μπορεί ο Πανθρακικός να ηττήθηκε με 2-0 για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, αυτήν την φορά από την Βέροια, ωστόσο ο προπονητής του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

“Ναι, ήταν ένα δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι και χάσαμε. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πανθρακικός που όλοι θέλουμε. Πέρα από το πέναλτι, το δεύτερο ημίχρονο είναι αυτό που θέλουμε να δούμε και θα το έχουμε σαν παράδειγμα από εδώ και πέρα.  Είχαμε εμείς τις πρωτοβουλίες και τις ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε κάτι. Όμως στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου, φάγαμε γκολ. Δεν πρέπει να αφήνουμε παίκτες στο χόρτο χωρίς πρέσινγκ, χωρίς πάθος. Κρατάω όμως το θετικό”, σχολίασε αρχικά ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής.

Σε σχέση αν μετά τις δύο εντός έδρας ήττες έχει δυσκολέψει η υπόθεση παραμονή, ο Ρόκα απάντησε: “Βέβαια, αλλά και πέρσι είχαμε πάρα πολλές αποτυχίες και τελικά κρατήσαμε την ομάδα Α’ Εθνική. Οπότε δεν πρεπει να κρατάμε τις αποτυχίες και τα αρνητικά αποτελέσματα, και να μπαίνουμε με αρνητική ψυχολογία στο μυαλό, αλλά να κρατήσουμε τα θετικά. Μπορεί να μην βάλαμε γκολ, αλλά σε αυτό το ματς είχαμε δοκάρια, είχαμε ευκαιρίες, καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Όποιος όμως βάλει τα γκολ κερδίζει, αυτό μας έκανε η Τρίπολη και η Βέροια”.

Ο Τόκα διευκρίνισε ωστόσο: “Όμως αυτό που χάσαμε εντός έδρας, πρέπει να το κερδίσουμε εκτός έδρας. Η δουλειά μου είναι να αλλάξω όσο μπορώ αυτό που κάνουμε λάθος. Μέσα στην εβδομάδα βλέπω ξανά τα παιχνίδια και προσπαθώ να διορθώσω από τον πάγκο αυτά που βλέπω λάθος. Η δουλειά μου είναι να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας, να βγάλουμε το καλύτερο από κάθε παίκτη”. Σε ερώτημα αν λείπουν παίκτες, απάντησε αρνητικά: “Εγώ δεν θέλω παίκτες που δεν είναι στο ρόστερ. Πιστεύουμε αυτό το ρόστερ , δουλεύουμε με αυτό και θα κερδίσουμε με αυτό. Δεν μου λείπει κανείς από όσους είχαμε πέρυσι”.

Ο προπονητής του Πανθρακικού στάθηκε ιδιαίτερα ωστόσο στα προβλήματα τραυματισμού: “Όταν έχεις τραυματίες παικτών που είναι βαρόμετρο, όπως Ιγκόρ και Ντιγκινί, δημιουργείται πρόβλημα.  Ο Ιγκορ μέχρι και το τέλος προσπαθούσε. Το παιδί έχει πρόβλημα με προσαγωγό και το ξέρω. Μπόρεσε για 30 λεπτά. Αλλά για παράδειγμα και ο Νικόλτσης που τον αντικαθιστά είναι βελτιωμένος και έδειξε ότι μπορεί να παίξει Α’ Εθνική άνετα. Εμείς σκοπό έχουμε να παίρνουμε το  θετικό από κάθε παίκτη. Ακόμα και οι αποτυχίες έχουν θετικά στοιχεία και αυτά θα κρατήσουμε, αυτά μας διατήρησαν άλλωστε και στην κατηγορία πέρυσι”.

Νωρίτερα στην τηλεόραση της Nova είχε υποστηρίξει ότι “δεν ήμαστε και Μπαρτσελόνα”, κάτι που επανέλαβε με άλλον τρόπο στην συνέντευξη Τύπου. “Δεν έχουμε αστέρια. Έχουμε έναν κορμό και παίρνουμε από κάθε παίκτη το 100%. Όταν χάνεις το πρώτο ματς και το δεύτερο πάει από το ξεκίνημα 0-1, τότε χάνεις αυτοπεποίθηση. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Ο Πανθρακικός δεν θα παίξει μπαλάρα, δεν παίξαμε ποτέ. Οποιος έχει δέκα δίνει δέκα, όποιος έχει οκτώ δίνει οκτώ. Αυτό πρέπει να βγάλουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε πρόβλημα”.

Ο Ρόκα εκτίμησε ότι η διακοπή θα κάνει καλό στην ομάδα του και αποκάλυψε ότι ήδη ψάχνει αντίπαλο για ένα φιλικό παιχνίδι. “Στην διακοπή σε όλα αυτά θα δουλέψουμε. Για παράδειγμα, έχουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία και θα δουλέψουμε παραπάνω. Αλλά αυτό που δεν πρεπει να λείπει όμως από τον Πανθρακικό είναι το πάθος και η μονομαχία. Η διακοπή θα μας κάνει πάντως καλό και με τους τραυματίες. Ηλιάδης, Βάλτερ, Ντιγκινί και Ιγκορ που είναι τραυματίες, θεωρώ ότι στην διακοπή θα βελτιωθούν, αλλά θα μιλάμε με το ιατρικό τιμ ώστε να τους έχουμε έτοιμους. Ο Μελίσσης έχει μια μικρή θλάση από κλοτσιά σε προηγούμενο παιχνίδι και δεν μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό, αλλά έχουμε και άλλους παίκτες που παίξανε σήμερα. Ο Μπαϊκαρά δεν έκανε προετοιμασία, αλλά ο σωματότυπός του είναι σκληρός, δυνατός και γρηγορα θα βρεθεί σε φόρμα. Πάντως, σε σχέση με αυτό που ρωτάτε πότε θα παίξει ο Πανθρακικός όπως πέρσι, εγώ θα πρεπει να προσαρμοστώ στους παίκτες που έχω, δεδομένων και των τραυματισμών…”. 

 width=Από την πλευρά του, απόλυτα ικανοποιημένος με την εκτός έδρας νίκη της Βέροιας επί του Πανθρακικού δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης και υποστήριξε πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα τους βοηθήσει να διορθώσουν κάποιες αδυναμίες που έχουν ως ομάδας. “Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε μια νέα ομάδα με καινούργιους παίκτες και προπονητικό τιμ. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και σήμερα δείξαμε αρκετές από τις αρετές μας σ’ έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Δείξαμε βέβαια και κάποιες αδυναμίες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε στην διακοπή του πρωταθλήματος”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Βέροιας.

Σε ερώτημα, για το αν έδωσε εντολή στους παίκτες του να οπισθοχωρήσουν στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργος Γεωργιάδης απάντησε: “Όχι δεν υπήρξε τέτοια εντολή. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καμιά φορά η πίεση για το αποτέλεσμα σε κάνει να προσέχεις περισσότερο τα νώτα σου. Ωστόσο, θα πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία για να ξεφύγουμε από τον χαρακτήρα της μικρομεσαίας ομάδας. Αυτή η νίκη θα μας τονώσει σίγουρα την εμπιστοσύνη”.