Λαϊκός αγώνας Δρόμου στις γιορτές Παλιές Πόλης Ξάνθης με σύνθημα «Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο»!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης αλλά και την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» διοργανώνει Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5.000 μέτρων και Μαθητικό Αγώνα Δρόμου Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων με το σύνθημα «Όσο υπάρχουν άνθρωποι-Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο».

Ο αγώνας διοργανώνεται στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, ιματισμός, σχολικά είδη και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας και της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι οι εξής:

afisa agonon treximatos11.00 Λαϊκός Αγώνας 5.000 μέτρων

Εκκίνηση και τερματισμός: Θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Διαδρομή: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ξάνθης καθώς και υγειονομική κάλυψη από  τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών ανεξαρτήτου ηλικίας.

12.00 Μαθητικός Αγώνας Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων

Μήκος της διαδρομής: 1.000 μέτρα

Εκκίνηση και τερματισμός: Θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Διαδρομή: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Μιχ. Καραολή, Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ξάνθης καθώς και υγειονομική κάλυψη από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προϋπόθεση συμμετοχής στους αγώνες είναι η εκ μέρους των συμμετεχόντων, κατά την εγγραφή τους και την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα, προσφορά τροφίμων, φαρμάκων, ιματισμού, σχολικών ειδών και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες με την προσφορά οικονομικής ενίσχυσης οποιουδήποτε ποσού.

Εγγραφές:

  • Από την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015, έως και την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 19.00 έως τις 21.00, στον 5ο Παιδικό Σταθμό-Πλατεία Μητροπόλεως.
  • Το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10.00 έως 14.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00, στην Κεντρική Πλατεία.
  • Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δηλαδή την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, από τις  8.30 έως 10.30, στην Κεντρική Πλατεία.

Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό του αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουν τοποθετημένο στο στήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα

Πληροφορίες: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης, Βενιζέλου 1, Ξάνθη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2541027258, 6937451003.