Έβγαλε… γλώσσα ο Μπανιώτης! Οι δηλώσεις του Θρακιώτη πρωταθλητή μετά την θριαμβευτική “πτήση” για τον τελικό του Παγκοσμίου

Ο προκριματικός του ύψους ήταν ίσως ο πιο δύσκολος από όλα τα αγωνίσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο. Και όμως! Ο Κώστας Μπανιώτης κατάφερε να περάσει στον τελικό αλλά να εξασφαλίσει και την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Κομοτηναίος άλτης το πανηγύρισε ψύχραιμα, αλλά και… περίεργα, βγάζοντας την γλώσσα του πριν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς (βλέπετε τπο χαρακτηριστικό χτιγμυότυπο που απαθανάτισε ο Άγγελος Ζυμάρας, μοναδικός έλληνας φωτορεπόρτερ στους Αγώνες, για λογαριασμό του Sportsfeed).

O ίδιος παραδέχεται ότι αυτό που έκανε είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Μπορεί να είχε βρεθεί και πριν δυο χρόνια σε τελικό, αλλά τότε είχε περάσει με 2.25μ. Τώρα χρειάστηκε να περάσει τα 2.31μ ανεβάζοντας κατά τρία εκατοστά την φετινή καλύτερή του.

«Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι τρομακτικό. Ήμασταν 41 αθλητές και τελικά εκτός έμειναν μεγάλα ονόματα. Εγώ είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε δουλέψει σωστά με τον προπονητή μου και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Είμαι καλά και φυσικά πολύ ευχαριστημένος γιατί πέτυχα αυτό που ήθελα να προκριθώ στον τελικό του ύψους» τόνισε ο θρακιώτης πρωταθλητής μετά την πρόκρισή του.

Να σημειωθεί ότι εκτός τελικού έμειναν, ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ιβάν Ούχοφ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Τζέσι Γουίλιαμς, ο Ουκρανός Αντρέι Προτσένκο που έχει ατομικό 2.40μ., αλλά και ο Βρετανός Ρόμπερτ Γκράμπαρζ που έχει ατομικό 2.37μ. Δίχως να πιάσουν το όριο πέρασαν στον τελικό ο Ιταλός Ταμπέρι και ο Αμερικανός Κίναρντ, αθλητές που έχουν φέτος πάνω από 2.37μ. καθώς και ο Τσιπλακόφ που πήγε στο Πεκίνο με 2.33μ.

Ο Κώστας Μπανιώτης απέδωσε μέρος της επιτυχίας και στο γεγονός ότι ήταν από τους τυχερούς της ελληνικής αποστολής, καθώς το αγώνισμα του έγινε δέκα μέρες μετά την άφιξη της Εθνικής Ομάδας στο Πεκίνο, ενώ είχε και τον προπονητή του μαζί. «Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιδιά, είχα αρκετές ημέρες για να προσαρμοστώ και πρόλαβα να ξεκουραστώ. Ο οργανισμός μου συνήθισε τις συνθήκες που επικρατούν στο Πεκίνο με την υγρασία, τη σκόνη, ακόμα και το φαγητό. Έκανα αρκετές προπονήσεις την ώρα του αγώνα, έμαθα καλά την πίστα που είναι εξαιρετική και σήμερα το πρωί ήμουν σε ιδανική κατάσταση, μου βγήκαν τα άλματα και μπήκα πάλι στον τελικό» δήλωσε πανευτυχής ο Μπανιώτης.

Ο ίδιος πάντως, πήγε στο “όλα ή τίποτα” άλμα του, γνωρίζοντας ότι αυτό το “τίποτα” δεν ίσχυε. Ηδη με τα 2.29μ. που είχε κάνει, μπορεί να μην εξασφάλιζε θέση στον τελικό, αλλά είχε εξασφαλίσει και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε σχέση με τον τελικό της Κυριακής, όπου τεικά θα συμμετάσχουν 14 άλτες, ο Κώστας Μπανιώτης δηλώνει: «Στον τελικό όλα είναι ανοιχτά. Θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα, δίχως άγχος. Uα χαρώ τον αγώνα και θα επιδιώξω να κάνω καλά άλματα, όπως το τρίτο στα 2,31μ. Από κει και ύστερα είναι θέμα ημέρας. Θα επιδιώξω να πετύχω το καλύτερο δυνατόν και ό,τι βγει…».