Νίκησε (και) τον πυρετό και προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Κώστας Δουβαλίδης

Την ευκαιρία να τρέξει στον ημιτελικό των 110 μέτρων με εμπόδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του Πεκίνου θα έχει ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο Δραμινός πρωταθλητής με τις εξαιρετικές σχέσεις με τους συλλόγους της Θράκης – και σταθερός συγκάτοικος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κομοτηναίου άλτη Κώστα Μπανιώτη που αγωνίζεται στον προκριματικό του ύψους τα ξημερώματα της Παρασκευής (LIVE από το ThrakiSportS) κατέβηκε να αγωνιστεί ενώ… ψήνονταν στον πυρετό (είχε 39.1).

Ουσιαστικά, κατέβηκε χωρίς ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης, μετά από αυτήν την εξάντληση. Όμως αποδείχθηκε παλικάρι. Αν και ήρθε μόλις έκτος στην τρίτη προκριματική σειρά στην οποία μετείχε, με τον χρόνο 13.58 που σημείωσε κατάφερε να πάρει την πρόκριση βάσει επίδοσης, μετά και την ολοκλήρωση όλων των προκριματικών. Έτσι θα δώσει το παρών στα ημιτελικά, που θα γίνουν το μεσημέρι της Τετάρτης (14.05 ώρα Ελλάδος) στη Φωλιά του Πουλιού.

Αν καταφέρει να πιάσει χρόνο κοντά στο φετινό του 13.33, τότε και μόνο τότε θα έχει ελπίδες για κάτι καλύτερο. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι άρρωστος με πυρετό, το γεγονός και μόνο ότι μπήκε, αγωνίστηκε και κατάφερε να πάρει αυτήν την πρόκριση είναι ήδη μιας σημαντική επιτυχία…