Βόμβες από Εθνικό, που πήρε τον μισό… Έβρο Σουφλίου! Πέντε μεταγραφές ανακοίνωσε η ομάδα της Αλεξανδρούπολης…

Αίσθηση προκαλεί το πρωινό δελτίο Τύπου του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με το οποίο ανακοινώνονται μεταξύ άλλων πέντε νέες μεταγραφές. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τρεις από τους παίκτες προέρχονται από την έτερη ομάδα του νομού στην Γ’ Εθνική, τον Έβρο Σουφλίου.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανακοίνωση, “η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει τις μεταγραφές του Αμέτ Ερκάν (επιθετικός, προηγούμενη ομάδα: Μίσχος Ροδόπης), του Ρομάριο Λουμάνι (μεσοεπιθετικός, προηγούμενη ομάδα: Φίλιππος Μελίκης), του Γιάννη Γωνιάδη (επιθετικός, προηγούμενη ομάδα: Έβρος Σουφλίου), του Αντώνη Χελιδώνη (αμυντικός, προηγούμενη ομάδα: Κ-20 του Πανθρακικού) και του Στέφανου Παπαρούνα (επιθετικός, προηγούμενη ομάδα: Κ-20 του Πανθρακικού)”.

Μπορεί φαινομενικά, βάση της ανακοίνωσης, η μόνη μετακίνηση που εμφανίζεται από τον Έβρο Σουφλίου στον Εθνικό να είναι αυτή του Γιάννη Γωνιάδη, ο οποίος έχει εμπειρία και παραστάσεις ακόμα και από την πρώτη ομάδα του Πανθρακικού και αποτελεί σημαντική κίνηση για τα δεδομένα της κατηγορίας, ωστόσο δεν είναι η μόνη. Ο Αμέτ Ερκάν που εμφανίζεται να αποκτάται από τον Μίσχο Ροδόπης, πέρυσι αγωνιζόταν στο Σουφλί και μάλιστα ο Κομοτηναίος δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης, αφού είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της ομάδας, προερχόμενος από αντίστοιχα καλές σεζόν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Όμως και ο Ρομάριο Λουμάνι μπορεί να εμφανίζεται από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ότι αποκτάται από τον Φίλιππο Μελίκης, όμως ο αλβανικής καταγωγής μεσοεπιθετικός, που έχει εμπειρία και από την Κ20 της Βέροιας, είχε έρθει στην Θράκη για να πάρει μεταγραφή στον Έβρο Σουφλίου, όπως άλλωστε είχε γράψει το ThrakiSportS. Μάλιστα, όχι μόνο είχε κάνει προπονήσεις με την ομάδα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη, αλλά είχε αγωνιστεί και στα φιλικά με Κ20 Πανθρακικού και ΑΟ Μαΐστρου πριν μια εβδομάδα, επιτυγχάνοντας μάλιστα και το γκολ που διαμόρφωσε τη νίκη του Έβσρου Σουφλίου στην αναμέτρηση με τους Νέους της ΠΑΕ της Κομοτηνής.

Με την απουσία των τριών αυτών πδοοσφαιριστών αποδυναμώνεται σαφέστατα το ρόστερ του Σουφλίου ενώ και οι τρεις αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά με την παρουσία τους την προσπάθεια του Εθνικού, όπως και οι δύο νέοι του Πανθρακικού, ο Παπαρούνας και κυρίως ο Χελιδώνης, που είχε υπογράψει και επαγγελματικό συμβόλαιο και έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι στο Βώλακα με την πρώτη ομάδα της μεγάλης ομάδας της Ροδόπης. Το κέρδος είναι τεράστιο για τον Εθνικό με αυτές τις κινήσεις και παράλληλα το πλήγμα μεγάλο για τον Έβρο Σουφλίου, που έχει δει τα τελευταία χρόνια και άλλους αθλητές του να φεύγουν και να πηγαίνουν είτε άμεσα είτε μετά από λίγο καιρό στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εθνικού επιβεβαίωσε ότι κλειστηκε φιλικό για τις 5 Σεπτεμβρίου με τον Έβρο Σουφλίου, ενώ πιο πριν προγραμματίστηκαν άλλα δύο φιλικά. Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έχει ως εξής:
Τετάρτη, 26/8: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Αθλητικός Όμιλος Μαΐστρου
Κυριακή, 30/8: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΠΑΟΚ Κοσμίου
Σάββατο, 5/9: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Έβρος Σουφλίου.