ΕΠΣ Θράκης: Την ερχόμενη εβδομάδα η κλήρωση πρωταθλημάτων και κυπέλλου

Στην διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (κατά πάσα πιθανότητα στις 31 Αυγούστου) προσανατολίζεται το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, με την προοπτική να ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα ως τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Η προθεσμία για τις συμμετοχές έληξε, υπάρχουν ήδη αρκετά κενά τόσο στην Α1 όσο και στην Α2 Κατηγορία, ενώ ξεκάθαρα, όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη, καταργείται η Γ’ Κατηγορία και όσες ομάδες περισσεύουν θα συγκροτήσουν έναν όμιλο στην Β’ Κατηγορίοα.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο, αλλά όσο περνά ο καιρός, αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε τελικά στην Α1 Κατηγορία πάλι 11 ομάδες και σε κάθε αγωνιστική να καλείται μία ομάδα να έχει ρεπό. Αυτό αυτόματα θα έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να πέσει μόνο ένας, αφού συνολικά δύο ομάδες προβλέπεται ότι θα υποβιβαστούν από την μεγάλη στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Μαζί με την κλήρωση των πρωταθλημάτων, θα γίνει και η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, που φέτος αλλάζει μορφή. Στην κλήρωση αυτή θα λάβουν μέρος όλες οι ομάδες που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣ Θράκης και παραμένουν ενεργές, ακόμα και ο Πανθρακικός που έχει δικαίωμα συμμετοχής μέσω της ομάδας Κ17 που θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Super League.