ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Δυσκολεύει η άνοδος στην Α2 Κατηγορία για τις γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή

Μπορεί όλο το καλοκαίρι να περίμεναν στον ΓΑΣ Κομοτηνή ως πρώτοι επιλαχόντες μετά τα μπαράζ της Θεσσαλονίκης να ανέβουν στην Α2 Κατηγορία Γυναικών, καθώς πολλές πληροφορίες ανέφεραν ότι η ομάδα των Ιωαννίνων σκέφτονταν σοβαρά αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι ελπίδες αποδεικνύονται φρούδες.

Αφενός μάλλον δεν θα υπάρξει αποχώρηση ομάδας του βορείου ομίλου της Α2 Κατηγορίας, αφετέρου αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι και να υπάρξει τέτοια εξέλιξη, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προσανατολίζεται να μην καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν και απλά να έχουν οι ομάδες ρεπό μία αγωνιστική σε κάθε γύρο.

“Με 11 ομάδες εκτός απρόπτου θα διεξαχθεί η φετινή Α2 Νότου αφού η ΕΟΚ έκανε γνωστό ότι δεν ανέβει καμία άλλη επιλαχούσα από την ΕΣΚΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες του WPB, η απόφαση είναι οριστική και ο Αμύντας ως επιλαχούσα ομάδα της Α ΕΣΚΑ δεν θα πάρει εισιτήριο για την Α2 Νότου, όπως και κάποια άλλη ομάδα από επαρχία”.

Στον βαθμό που αναλογικά θα ισχύσουν και στον Βορρά όσα ισχύουν στο Νότο, ψαλιδίζονται οι όποιες ελπίδες του ΓΑΣ Κομοτηνή. Όπως συμπληρώνει το ρεπορτάζ της αθηναϊκής ιστοσελίδας we play basketball, “έτσι η μια κενή θέση στην κατηγορία θα μείνει..ορφανή και κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ρεπό για μια από τις υπόλοιπες έντεκα ομάδες…”.

Με αυτά υα δεδομένα, ο ΓΑΣ Κομοτηνή δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (η προθεσμία λήγει σήμερα), το οποίο αποκτά πλέον ξεχωριστό ενδιαφέρον με την παρουσία επίσης της Ασπίδας Ξάνθης που υποβιβάστηκε από την Α2 Κατηγορία αλλά και της Καβάλας, που επίσης μέχρι πριν δύο χρόνια μετείχε στα εθνικά πρωταθλήματα.