Σύνθημα νίκης από τον Μπαξεβανίδη για τον αγώνα με την ΑΕΚ στα Πηγάδια “για να έχει αξία η ισοπαλία στην Τούμπα”

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης έκανε την Δευτέρα δηλώσεις για την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ αλλά και την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, όπου έδωσε το σύνθημα της νίκης. Ο  μέσος της Skoda Ξάνθη μίλησε στον “Sport24 Radio 103,3” και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Σε σχέση με το αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Δ. Μπαξεβανίδης ανέφερε: “Ήταν δύσκολο να αρχίζεις την σεζόν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και μετά το 5-0 με την Μπρόντμπι. Εμείς από την πλευρά μας σταθήκαμε καλά, είναι σημαντικός ο βαθμός, όμως για να έχει αξία αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να νικήσουμε την επόμενη αγωνιστική την ΑΕΚ. Αντιλήφθηκα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ περίμεναν πιο εύκολο αντίπαλο. Είχαμε διαβάσει καλά τον αγώνα και προσπαθήσαμε να “χτυπήσουμε” στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε την πίεση που περιμέναμε, πέρασε εύκολα το πρώτο τέταρτο που ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι”.

Σε ερώτηση για τον ραζβάν Λουτσέσκου, σχολίασε: “Είναι προπονητής που μας γνωρίζει. Εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε πως δουλεύει από την περασμένη σεζόν κα συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό. Είναι σημαντικό ότι έχουμε διατηρήσει τον “κορμό” της περασμένης σεζόν. Είναι φιλόδοξος, θέλει να φθάσει ψηλά και φροντίζει να μας δίνει κίνητρο για να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.

Για την περσινή σεζόν, σχολίασε: “Δεν μας αγχώνει η περσινή σεζόν. Είναι όμορφη εμπειρία ο περσινός τελικός του Κυπέλλου, τον οποίο θεσμό τον κοιτάμε διαφορετικά πλέον και έχουμε στόχο να φθάσουμε στον τελικό. Στο πρωτάθλημα ήταν εύκολη η παραμονή μας από ένα σημείο και μετά. Φέτος δεν θα πω ότι είναι στόχος η 5άδα, θα κοιτάμε κάθε αγώνα για να δούμε πόσους βαθμούς μπορούμε να μαζέψουμε και που μπορούμε να φθάσουμε, διότι είναι περίεργο το φετινό πρωτάθλημα”.

Για τα λιγοστά γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είπε: “Οι ομάδες είναι ανέτοιμες ακόμα, όμως φέτος θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών, καθώς από την Β” Εθνική εξασφάλισαν την άνοδο η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Η ΑΕΚ θα έχει στόχο το πρωτάθλημα, ενώ στον Ηρακλή μπορεί να λένε ότι πάνε για την παραμονή αλλά μπορεί να γίνει η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι διαπίστωσα πως ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο”.

Τέλος, σε ερώτηση για την διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, ο Δήμος Μπαξεβανίδης είπε: “Η διαφορά των ομάδων είναι η σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να διαχειρίζεται την πίεση και το άγχος, αυτό λείπει από τις υπόλοιπες ομάδες”.