Ντροπή! Η Super League αρνήθηκε να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου θρακιώτη αθλητικού συντάκτη Γιάννη Ξενάκη…

Δε χωράει στον ανθρώπινο νου η άρνηση της ηγεσίας της Λίγκας, όπως αποκαλύπτεται από σειρά αθηναϊκών δημοσιευμάτων, στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ να τιμήσει τη μνήμη του εβρίτη στην καταγωγή αθλητικογράφου Γιάννη Ξενάκη στο ματς με τον Πλατανιά!

Ο Γιάννης Ξενάκης, που επί 30 χρόνια κάλυπτε το ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα αυτό της ΑΕΚ, έφυγε αιφνιδιαστικά από την ζωή την παραμονή της Παναγίας, βυθίζοντας στο πένθος την δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και αυτήν της Ένωσης, το ρεπορτάζ της οποίας κάλυπτε όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ προς τιμήν της θέλησε να τιμήσει τον Γιάννη Ξενάκη, ετοιμάζοντας μάλιστα και στα μάτριξ του σταδίου ένα μικρό αφιέρωμα με την φωτογραφία του και ζητώντας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Ωστόσο αυτό για να συμβεί, έπρεπε να εγκριθεί από την διοργανώρια αρχή.

Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, η απάντηση της Λίγκας στο αίτημα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και να υπάρξει φωτογραφία του στα μάτριξ του γηπέδου, ήταν αρνητική. Ποια ήταν η δικαιολογία; Όπως διαβάζουμε και τρίβουμε τα μάτια μας στα ρεπορτάζ των αυθηναϊκών μέσων, η δικαιολογία ήταν ότι δεν σχετίζεται το θέμα με το ποδόσφαιρο!

Είναι προφανές ότι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ, κατά την Super League δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Εκτός και αν η απάντηση ξέμεινε από την άλλη απίστευτ που είχε δοθεί πριν από δυόμισι χρόνια, όταν η Skoda Ξάνθη είχε αιτηθεί να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κορυφαίου θρακιώτη βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά και η διοργανώτρια αρχή το είχε αρνηθεί και αυτό!!!

Φαίνεται ότι αυτές είναι οι αξίες και τα υψηλά ιδανικά για την Super League… Να μην επιτρέπει σε έναν σύλλογο να τιμήσει έναν άνθρωπο που υπηρέτησε και με το παραπάνω τον ελληνικό αθλητισμό και το ρεπορτάζ του για περίπου 30 χρόνια. Ή όπως προαναφέραμε, να μην επιτρέπει παλιότερα να τιμηθεί ένας κορυφαίος αθλητής μιας ευαίσθητης γεωγραφικά περιοχής, με το επιχείρημα ότι είναι… άλλου αθλήματος.

Και η απογοήτευση για αυτήν τη νέα ανεξήγητη απόφαση της Super League να τιμήσει δυο μεγάλες μορφές που είχαν καταγωγή από την περιοχή μας, γίνεται μεγαλύτερη, όταν αναλογιστεί κανείς ότι στην ίδρυσή της πρωτοστάτησε μία ομάδα της Θράκης, η Skoda Ξάνθη και ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Πανόπουλος, ενώ στα υψηλά της κλιμάκια σήμερα βρίσκεται σε ρόλο αναπληρωτή προέδρου ο ένας Θρακιώτης, ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης.

Τι άλλο να πει κανείς; Ειλικρινά, κρίμα…