Ξεκίνημα στην Τούμπα για την Ξάνθη! Το pregame του αγώνα ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη (19:15, LIVE ThrakiSportS)

Να ξεκινήσει με το δεξί θέλει της υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Super League στην δύσκολη έξοδο στην Τούμπα κόντρα στον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ θέλει η Skoda Ξάνθη, που στις 19:15 (LIVE ThrakiSportS) κάνει σέντρα για τρίτη φορά στην ιστορία της στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και έκτη απέναντι στον «δικέφαλο».

Αγωνιστικά ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που έκανε την έκπληξη αφήνοντας όλους τους νεοαποκτηθείς πλην Ερέα, Ντιμιτρόφ, Ζαραδούκα και Τσενάμο εκτός αποστολής. Ο Ρουμάνος προσανατολίζεται σε ένα «σφιχτό» σχήμα με παιχνίδια αντεπιθέσεων σε ένα γήπεδο που η Ξάνθη παραδοσιακά βάζει δύσκολα διλλήματα στον αντίπαλο της ωστόσο σπάνια καταφέρνει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Ιγκόρ Τούντορ στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνει «φουριόζος» στην μάχη της Super League μετά την επιβλητική του νίκη το βράδυ της Πέμπτης επι της Μπρόντμπι με 5-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο για τα πλεί οφ του Europa League. Ο Κροάτης τεχνικός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα μια και δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κάτσε, Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και τους νεοαποκτηθείς Μαλεζά και Κολοβέτσιο, ενώ αντίθετα στην αποστολή θα είναι τα νέα αποκτήματα του «δικέφαλου» Τσίμιροτ, Σάμπο, Ζάιρο και Λέοβατς.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης με βοηθούς τους Ποντίκη (Πρέβεζα) και Μαγιάνη (Άρτας), και τέταρτο τον Ανανία Φωτιάδη από τις Σέρρες.

Πάμε όμως να δούμε μερικά tips από τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Ξάνθης που θα τεθούν αντίπαλες για 27η φορά στην Θεσσαλονίκη και 55η ανεξαρτήτου έδρας για το Ελληνικό πρωτάθλημα (υπάρχουν και άλλες 6 για τον θεσμό του Κυπέλλου). Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας απέναντι στην ομάδα της Θράκης μετρά συνολικά 19νίκες, 4 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα ενώ τρείς φορές η Ξάνθης έφυγε νικήτρια από την Θεσσαλονίκη.

Το εντυπωσιακό είναι πως από τις συνολικά 19νίκες του ΠΑΟΚ οι 12 ήταν με ένα γκολ διαφορά, 8 φορές έκανε την εμφάνιση του το 1-0 ενώ 4 το 2-1, με τον ΠΑΟΚ πέρσι να θυμίζουμε να κερδίζει με 2-1 με τα δύο γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου ενώ για την Ξάνθη είχε σκοράρει ο Κλέιτον, ενώ από δύο φορές ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0, 3-0 και 4-1, με την ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη να είναι τον Δεκέμβριο του 1999 με 5-0.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη έχει φύγει νικήτρια όπως αναφέραμε και παραπάνω τρείς φορές από την Τούμπα, όλες με 1-0, η πρώτη ήταν στην πρώτη αναμέτρηση της Ξάνθης στην Τούμπα το 1990 με σκόρερ των Μπανιώτη, ενώ εντυπωσιακό είναι πως οι επόμενες δύο νίκες σημειώθηκαν τον μήνα Ιανουάριο αρχικά το 2008 με σκόρερ τον Τόμας Ρατζίνσκι και τελευταία το 2013 με σκόρερ τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι.

Οι Κώστας Φρατζέσκος για τον ΠΑΟΚ και Βεριντιάνο Μαρτσέλο είναι οι πρώτοι σκόρερ των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης με πέντε γκολ έκαστος, ενώ ακολουθούν οι Γιώργος Γεωργιάδης, Βλάνταν Ίβιτς και Πέτρος Τεγγελίδης(Ξάνθη) με τέσσερα, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη να έχουν από τρία. Ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της Τούμπας απέναντι στην Skoda έχει πετύχει 50 τέρματα ενώ η Ξάνθη 14, ενώ συνολικά σε Τούμπα και Ξάνθη η ομάδα της Θράκης έχει σκοράρει 49φορές με τον ΠΑΟΚ να έχει πετύχει 88γκολ. Με τον Ζήση Βρύζα να είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να σκοράρει στα παιχνίδια ΠΑΟΚ και Ξάνθης με την φανέλα και τον δύο! Αρχικά με την φανέλα της Ξάνθης στην ισοπαλία με 3-3 τον Ιανουάριο του 1996, ενώ ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 1998 μέσα στην Ξάνθη με 1-0.

Συνολικά σε πρεμιέρα Ελληνικού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 5φορές, δύο στην Τούμπα και τρείς στην Ξάνθη, με τις δύο φορές μάλιστα που βρέθηκαν στα Πηγάδια η Ξάνθη να είναι η νικήτρια ενώ στην μια και μοναδική αναμέτρηση στο ΑΟΞ το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο με 3-3. Στις δύο πρεμιέρας στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μετρά ισάριθμες νίκες, αρχικά στις 28 Αυγούστου οπού ένα τέρμα του Βιεϊρίνια έδωσε τη νίκη στον «δικέφαλο», ενώ η δεύτερη έρχεται στις 17 Αυγούστου του 2013 οπού σε ένα κακό βράδυ για την Ξάνθη η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε με 3-0 χάρις τα τέρματα των Μιγκέλ Βίτορ, Κοστίν Λάζαρ και Στέφανου Αθανασιάδη.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣSKODA  ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ