ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην εντυπωσιακή νίκη του Απόλλωνα Ξάνθης επι του Εχίνου Σπορ για το Κύπελλο(+photos)

Εντυπωσιακή νίκη για τον Απόλλωνα Ξάνθης που έκανε την έκπληξη και όχι μόνο κέρδισε αλλά διέσυρε κιόλας τον Εχίνο με 4-0, παρότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται μια κατηγορία πάνω από τους αντιπάλους τους.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπακάλογλου έπιασε στον «ύπνο» αυτήν του Εχίνου, η οποία αγωνίστηκε χωρίς 8 βασικούς που έλειπαν λόγω εργασίας, μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αγγίζοντας το γκολ στο 11’, με τον Απόλλωνα να κερδίζει πέναλτι αλλά ο Γιάννης Σελβίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμούτσκα από τα 11μέτρα και έτσι παρέμεινε το 0-0. Αλλά όχι για πολύ.

Στο 17’ ο Αγγελάκης βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας του Εχίνου και με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Απόλλωνα Ξάνθης, ενώ στο 25’ ο Βίντος με σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Η ομάδα του Εχίνου προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά ο Βαρνταπετιάν κέρδισε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους τον Χότσκα σε τετ-α-τετ κρατώντας το πλεονέκτημα των δύο γκολ για την ομάδα του.

Στην επανάληψη ο Εχίνος μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς όμως να καταφέρει ιδιαίτερα πράγματα στην εστία του Βαρνταπετιάν, με τον Μένιο Δημητριάδη στο 65’ να καθαρίζει το παιχνίδι όταν μετά από ωραία συνεργασία με συμπαίκτη του βγήκε απέναντι στον Αμούτσκα και με σουτ έδωσε πλεονέκτημα τριών γκολ στην ομάδα του. Ο Κυρκούσης στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Πουτακίδη από δεξιά και παράλληλη σέντρα  με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εχίνου.

Μάλιστα η ομάδα του Απόλλωνα θα μπορούσε να σημειώσει και πιο νωρίς τέταρτο γκολ αλλά το φάουλ το Γιάννη Σελβίδη στο 73’ προσέκρουσε στο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπουραζάνης με βοηθούς τους Κοτινούδη και Γκίντα.

Η ομάδα του Απόλλωνα πλέον με την ψυχολογία στα ύψη στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αετό Τοξοτών που με νίκη πιθανόν να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ ο Εχίνος ευελπιστεί με κάποιες επιστροφές και την παρουσία των δύο μεταγραφικών του αποκτημάτων να βγει νικητής στην δύσκολη αναμέτρηση με τον Ορφέα στη Νέα Αμισσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άλλο ματς του ομίλου ο Ορφέας Ν. Αμισσού κέρδισε με 2-1 τον Αετό Τοξοτών στο γήπεδο της Θαλασσιάς όπου διεξήχθη το παιχνίδι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Βαρνταπετιάν, Σελβίδης Μ., Δημητριάδης Αλ.(87’ Παπουλίδης), Κοντόλιας(87’ Ιωαννίδης), Σελβίδης Γ., Νικολαίδης, Βίντος, Κυριαζάτης, Λαζαρίδης(60’ Δημητριάδης Μ.), Μαγδαλιανίδης(79’ Κυρκούσης), Αγγελάκης(75’ Πουτακίδης)

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Αμούτσκα Μ., Μπακάλ, Κουράκ Μ.(46’ Κουστσή Σαλή), Τζομιάδης, Αμούτσκα Σ., Μποασί, Γιαζιτζή Σ.(75’ Μολά Ιδρίζ), Κότς(85’ Μπάρκα), Κισσά(80’ Γιαζιτζή Μ.), Χότσκα, Κάλφα