Οι δηλώσεις Λουτσέσκου και Τούντορ στην συνέντευξη Τύπου μετά την πετυχημένη πρεμιέρα της Ξάνθης στην Τούμπα

Ο προπονητής της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, χαρακτήρισε σημαντικό το βαθμό που πήρε η ομάδα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δήλωσε: «Ένα δύσκολο ξεκίνημα παίζοντας με τον ΠΑΟΚ που είχε ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια του. Ασκήσαμε πίεση ψηλά για να μη φέρει ο ΠΑΟΚ τη μπάλα στην περιοχή μας. Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ενας σημαντικός πόντος απέναντι σε μια καλή ομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Ένα φυσιολογικό παιχνίδι για μας. Δεν επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να κάνει πολλές ευκαιρίες. Φυσιολογικό για τον ΠΑΟΚ να πιέσει και να βγει μπροστά και φυσιολογικό για μας να απορροφήσουμε αυτή την πίεση στα τελευταία 35 μέτρα μας. Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι που προκάλεσε αναστάτωση στον ΠΑΟΚ καθώς μπορεί να το θεωρούσε εύκολο ματς λόγω των νικών στα προηγούμενα ματς. Και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα ασκώντας την πίεση και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη που έκαναν οι ομάδες στα προηγούμενα παιχνίδια.»

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είπα και πριν το παιχνίδια στον Τούντορ ότι έχει κάνει φανταστική δουλειά. Υπάρχει ποιότητα και πειθαρχεία στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Και επίσης γι αυτό το λόγο το αποτέλεσμα είναι καλό για μας.»

Για το αν θα ήταν διαφορετικό το ματς εάν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την ενδεκάδα της Πέμπτης, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό καθώς ήταν διαφορετική η δύναμη των παικτών. Επίσης ένα ματς Γιουρόπα Λιγκ είναι διαφορετικό. Το πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι είχε παίξει πέντε επίσημα παιχνίδια, ενώ γι τους δικούς μου παίκτες ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Αντικατέστησε τους παίκτες του με επίσης ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα αλλά η Ξάνθη έκανε ένα καλό παιχνίδι και πήρε αυτό που ζητούσε από το παιχνίδι.»

Για την ένταση που υπήρξε, ανέφερε: «Από μένα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Συμβαίνει να υπάρχει ένταση σε παιχνίδια σε χώρες όπως η Ελλάδα που οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι. Ηταν στα πλαίσια του αγώνα.»

Όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα, είπε: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με την επιστροφή ΑΕΚ και Ηρακλή, η Βέροια είναι οργανωμένη. Υπάρχει τεράστια βελτίωση και από τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός αγοράζει παίκτες και θα υπάρχει μάχη και για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Για μας στόχος είναι να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι γιατί πρέπει να σταθούμε με τα δικά μας όπλα χωρίς να είμαστε στο επίπεδο με τις ομάδες που προανέφερα».

tuntorΑπό την πλευρά του, ο Ιγκόρ Τούντορ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του.  «Φυσικά και δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Αμυντικά μπορεί να μην επιτρέψαμε στον αντίπαλο να φτιάξει φάσεις, αλλά στο δεύτερο μισό του γηπέδου δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε».

Ο Τούντορ εξήγησε το σκεπτικό του, βάσει του οποίου ξεκίνησε με τόσους νεοαποκτηθέντες μαζί στην ενδεκάδα, ενώ ευχήθηκε τα επόμενα παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην είναι σαν αυτό με την Ξάνθη,  γιατί όπως σχολίασε «σήμερα δεν παίχθηκε πολύ ποδόσφαιρο, παίζαμε ένα λεπτό, ένα δεν παίζαμε. Δεν περίμενα ότι οι αντίπαλοι θα κάνουν καθυστερήσεις από νωρίς. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα».

Σε σχέση με την Ξάνθη, απάντησε: «Η Ξάνθη ήταν καλά οργανωμένη.  Οπως είπα και πριν η Ξάνθη ήρθε με το μυαλό στην άμυνα. Εμείς δεν ήμασταν όσο γρήγοροι έπρεπε, είχαμε αργές αντιδράσεις και το άλλο σκέλος έχει να κάνει με τους νέους παίκτες που πρέπει να μάθουν τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά και να επικεντρωθούμε στη δική μας δουλειά. Χρειάζεται να προσαρμοστούμε και να αλλάζουμε την τακτική μας σε τέτοια παιχνίδια».

Σε ερώτηση για την διαιτησία του Κουκουλάκη, απάντησε: «Ισως είναι καλύτερα να μην μιλήσω». Τέλος, ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές που έχω. Χρειαζόμαστε, όμως, έναν παίκτη μπροστά γιατί παίζουμε με τον Μακ ο οποίος κανονικά αγωνίζεται στα άκρα. Θέλουμε έναν παίκτη που σε ματς όπως το σημερινό θα ανοίξει το παιχνίδι, θα ανοίξει διαδρόμους και θα μπορέσει να πετύχει το γκολ».