Αντίπαλο του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στέλνει τον Άρη η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Απορρίφθηκε η έφεση του Άρη από την Επιτροπή Εφέσεων, αφού η ΕΠΟ απέστειλε την απόφαση της αρμόδιας αρχής στα γραφεία του Ερασιτέχνη και έτσι οι Θεσσαλονικείς θα ζήσουν για δεύτερη χρονιά το μαρτύριο της Γ’ Εθνικής, ενώ θα είναι αντίπαλοι και φέτος των Έβρου Σουφλίου και Εθνικού Αλεξανδρούπολης!

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί έγινε γνωστό και επισήμως στον Ερασιτέχνη Άρη ότι η έφεση που κατατέθηκε έχει απορριφθεί. Το σκεπτικό της απόφασης δεν είναι γνωστό, παρά μόνο η απόφαση.

Τελευταία ίσως λύση για τον Άρη είναι μια αίτηση ανάκλησης της απόφασης ή το Διαιτητικό Δικαστήριο (αν και σε αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να προσφύγει), για τα οποία ο Αρης είναι υποχρεωμένος να ετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να εξαντλήσει τις ελάχιστες όπως φαίνεται ελπίδες που του απομένουν!

Αναμένονται και διοικητικές ανακατατάξεις στην ομάδα με νεότερες πληροφορίες να μιλάνε για νέο ενδιαφέρον της ομάδας του Δημήτρη Αρβανιτίδη από την Βέροια, αφού ο Αλεξ Κάλας (αδερφός του Δημήτρη Καλαιτζίδη) αποτελεί άμεσα παρελθόν, ενώ και η νομική υπηρεσία του Θρακιώτη μεγαλομετόχου του μπάσκετ Νίκου Λάσκαρη θα αναλάβει την υπόθεση!

Η είδηση αυτή της παραμονής του Άρη στην κατηγορία αλλάζει τις ισορροπίες στον 1ο όμιλο, αφού είναι άγνωστο με ποιο ρόστερ θα κατέβει η ομάδα (αν και κράτησε τα 9/11 της περσινής εντεκάδας, ανάμεσά τους και τον πρώην τερματοφύλακα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννη Φυσέκη).

Ελάχιστοι παίχτες από αυτούς που αποκτήθηκαν (ανάμεσά τους και ο ξανθιώτης Μελίσσης που όμως δήλωσε ότι θα παραμείνει και στη Γ’ Εθνική) φέρονται πρόθυμοι να παραμείνουν στην ομάδα και στη Γ’ Εθνική, που υπενθυμίζεται ότι αποτελεί ερασιτεχνική κατηγορία.

Με την παρουσία του Άρη, αυτονόητα δυσκολεύει το έργο των εβρίτικων και των υπόλοιπων ομάδων του Α’ Ομίλου, αφού θα θυμίζει μια παλιά Α’ Εθνική με την παρουσία της Καλαμαριάς, της Καβάλας, της Δόξας Δράμας, του Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και ίσως του Πιερικού.

Από την άλλη, η παρουσία του Άρη πέρα από τις αυτονόητες δυσκολίες, έχει και τα θετικά της για τις ομάδες του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αφού η εμπορικότητα του Άρη θα φέρει χρήματα στα ταμεία τους από τα εισιτήρια αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του συγκεκριμένου αγώνα.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Συνεκδικάζει τις εφέσεις με αριθμό πρωτ. 23238 και 23290/18.08.2015. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία τις εν λόγω εφέσεις των σωματείων ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ και Α.Π.Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-FOOTBALL LEAGUE περί ακύρωσης της από 17.08.2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, με την οποία αποφασίσθηκε, όπως το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), περιόδου 2015-2016, διεξαχθεί με δέκα οκτώ (18) ομάδες».