Παράταση – ανάσα για ΔΑΚ Κομοτηνής και Skoda Arena αναφορικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τους αρμόδιους υπουργούς και την (παραιτηθείσα!!!) κυβέρνηση, έγινε γνωστός ο τρόπος έκδοσης των ηλεκτρονικών εισιτήριων στα γήπεδα της Super League και η διορία που έχουν οι ΠΑΕ για να εναρμονιστούν στους νέους κανόνες.

Ουσιαστικά δόθηκε παράταση δύο εβδομάδων στις ομάδες και δύο μηνών για να βάλουν τουρνικέ, ενώ εξαιρείται για μία σεζόν η Football League. Η απόφαση προσφέρει ανακούφιση στα δυο γήπεδα της Θράκης, που σύμφωνα με δημοσιεύματα αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Ωστόσο η ΠΑΕ Πανθρακικός είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα ζητημα και όλα βαίνουν καλώς, ενώ και από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αν και αναγνώριζαν ως έναν βαθμό την βασιμότητα του δημοσιεύματος, εξέφραζαν βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με κοινές υπουργικές αποφάσεις που συνυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Πανούσης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων και της εγκατάστασης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος εποπτείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των ΚΥΑ θα ξεκινήσει από τις 31-8-15.

Έως 31 Οκτωβρίου του 2015 καθίστανται υποχρεωτική η τοποθέτηση και λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών ελέγχου μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων (τουρνικέ).

Από την εφαρμογή των εν λόγω συστημάτων (ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών) εξαιρείται η Football League για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Επίσης από 1/1/16 εφαρμόζεται και η κάρτα φιλάθλου.

Οι αποφάσεις έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, Αριθμοί Φύλλων

1801/ΤΒ΄/20-8-15 και 1802/ΤΒ΄/20-8-15″.