Photos: Κοσμοσυρροή, πανδαιμόνιο και… παρατράγουδα στην εκδήλωση της Eurobank με την Εθνική στο κέντρο της Ξάνθης

Πλήθος κόσμου και σύσσωμες οι τοπικές αρχές της πόλης αλλά και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην ειδική εκδήλωση υποδοχής στην Ξάνθη που διοργανώθηκε μπροστά από το κατάστημα της Eurobank, βασική χορηγού της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ.

Οι εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια, με τον κόσμο να αναζητά φωτογραφίες και αυτόγραφα από τα ινδάλματά του. Κάθε άλλο παρά εύκολο όμως ήταν αυτό, με το πλήθος που τελικά συγκεντρώθηκε, ενώ ήταν φανερή και η έλλειψη οργάνωσης από τους υπευθύνους της εκδήλωσης, που προφανώς δεν είχαν υπολογίσει το μέγεθος του πλήθους που θα συγκεντρωνόταν για να υποδεχθεί την Εθνική.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν ο παίκτης που έγινε πόλος έλξης περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αλλά ασθηση προκάλεσαν και οι αντιδράσεις του Γιάννη Μπουρούση, που έπαιξε αρκετά με τον κόσμο (γνωρίζει άλλωστε καλά την περιοχή καθώς η σύζυγος του κατάγεται από την Καβάλα). Παρά την κούραση από το ταξίδι οι παίκτες με υπομονή ανταποκρίθηκαν στις εκδηλώσεις του πλήθους, έστω και αν αυτές πήγαν κάποιες στιγμές να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια στιγμή αποφασίστηκε ο κόσμος να προσεγγίζει τους παίκτες κατά… πεντάδες, ενώ προς το τέλος και ενώ ήδη είχε συμπληρωθεί μια ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, όταν από τα μεγάφωνα ζητήθηκε να πάει λίγο πίσω ο κόσμος για να βγουν για μια τελευταία φορά οι παίκτες, άρχισαν τα σπρωξίματα και ελάχιστοι υπάκουσαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί έτσι ένα άδοξο φινάλε στην όλη εκδήλωση, που ήταν σίγουρα μια γιορτή, αλλά είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι λίγο καλύτερα οργανωμένη, ώστε να φύγουν από αυτήν ευχαριστημένοι και οι φίλοι της Εθνικής Ομάδας αλλά και οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη. Δείτε φωτογραφίες από τον φακό του ThrakiSportS, ώστε να πάρετε μια γεύση από όσα συνέβησαν κατά την υποδοχή της Εθνικής στην Ξάνθη…