Ο χάρτης της ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2015-2016! Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι κατηγορίες που θα λάβει μέρος κάθε ομάδα…

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει και η δεύτερη προθεσμία που έθεσε η ΕΠΣ Θράκης για δηλώσεις συμμετοχής από τις ομάδες στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της προσεχούς περιόδου, όλα δείχνουν ότι η δύναμη της Ένωσης της Ροδόπης μειώνεται μέσα σε λίγα χρόνια στο… μισό, αφού από τις 56 που είχαμε πριν μερικά χρόνια και 39 πέρσι, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε τριάντα, ενδεχομένως και λιγότερες!!!

Μέχρι και την παραμονή της εκπνοής της νέας προθεσμίας, δηλαδή την Τετάρτη 19 Αυγούστου, μόλις 29 ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή, ωστόσο υπήρχε ενημέρωση ότι άλλες δύο θα καταθέσουν τα απαραίτητα χαρτιά, έστω και την τελευταία στιγμή. Βάσει του σχεδιασμού της ΕΠΣ Θράκης η Α1 και η Α2 Κατηγορία θα έχουν από 12 ομάδες και όσες άλλες δηλώσουν συμμετοχή, θα συμμετάσχουν στην Β’ Ερασιτεχνική.

Βάσει και της περσινής βαθμολογικής κατάταξης, έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης οι Δόξα Προσκυνητών, Ελπίδα Σαπών, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Ορφέας Ξυλαγανής, Αστέρας Αιγείρου, Αετός Μίσχου, Ηρακλής Σαπών και Ορφέας Στρύμης. Δεν είχε δηλώσει συμμετοχή αλλά είχε γνωστοποιήσει ότι υπήρχε πρόθεση να το κάνει η Δόξα Σώστη. Η 12η θέση αφορά κανονικά την Φιλία Κομοτηνής, που ωστόσο έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα συμμετάσχει, αλλά και οι ΑΟ Καλλίστης και Νεολαία Αλανότοπου που που είναι θεωρητικά οι επιλαχόντες, δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να ανέβουν στην Α1 ΕΠΣ Θράκης με άμεσο τον κίνδυνο η κατηγορία να διεξαχθεί τελικά με 11 ομάδες – όπως και πέρυσι.

Σε σχέση με την Α2 Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης, έχουν δηλώσει συμμετοχή ο προπέρσινος νταμπλούχος Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που πέρυσι εγκατέλειψε το πρωτάθλημα αλλά φέτος αποφάσισε να ξαναδηλώσει συμμετοχή και κατά σειρά οι ΑΟ Καλλίστης, Νεολαία Αλανότοπου, Αναγέννηση Παγουρίων, Αγιοχώρι, Πόντος Κομοτηνής, Ένωση Ασωμάτων, ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου και Δόξα Γρατινής. Η δέκατη συμμετοχή αφορά την Βιστωνίδα Κοπτερού, που δεν είχε δηλωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης αλλά επρόκειτο να το πράξει. Για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα θα ανέλθουν από την Β’ Ερασιτεχνική οι ΑΕ Κομοτηνής και ΑΟ Μύστακα, ενώ ίσως χρειαστεί και τρίτη ομάδα εφόσον υπάρξει και άνοδος στην Α1. Αν συμβεί αυτό, θα ανέβει στην Α2 και ο ΑΠΣ Σοκού.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, ΑΕ Κομοτηνής, ΑΟ Μύστακα και ΑΠΣ Δοκού είναι για την ώρα δηλωμένοι στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης. Επίσης έχουν δηλωθεί το Ατσάλι Αρχοντικών, ο ΑΟ Φιλύρας, ο Ασπροπόταμος Μέγα Πιστού, η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής ενώ αναμένεται έστω και την τελευταία στιγμή αν δηλωθεί και ο Κομψάτος Πολυάνθου. Σύνολο λοιπόν εννιά ομάδες για την Β’ ΕΠΣ Θράκης, με σοβαρό όμως το ενδεχόμενο αυτές να μείνουν επτά ή ακόμα και έξι!!!  Σε κάθε περίπτωση, μετά τη νέα άτυπη παράταση ολίγων ωρών που αναμένεται να δοθεί, ο χάρτης της ΕΠΣ Θράκης για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί επισήμως την Δευτέρα…