Europa League: Διέλυσε την Μπρόντμπι ο ΠΑΟΚ και υποδέχεται άνετος την Ξάνθη! Τα άλλα αποτελέσματα..

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ διέλυσε 5-0 τη Μπρόντμπι παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, ουσιαστικά έχει προκριθεί από τώρα στους ομίλους του Europa League και θα υποδεχθεί την Κυριακή την Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με… άνεση και χωρίς να έχει το μυαλό του στην Δανία.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε από νωρίς πως είχε… άγριες διαθέσεις και ο Ρόμπερτ Μακ έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ δεν… τιμωρήθηκε για την αστοχία της, αντίθετα επιβραβεύθηκε αφού στο 17’ ο Μακ «άνοιξε» το σκορ με ωραίο συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή!

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε… αέρα δυο τερμάτων χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 36’. Ο νεαρός επιθετικός μέσος υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με τρομερό ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Μπρόντμπι έκανε το λάθος να πιέσει ψηλά, ο Μακ έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Γκάρι Ροντρίγκες με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0 στο 51’!

Τα κενά στην άμυνα της Μπρόντμπι δεν έκλεισαν και στο 80ο λεπτό ο Μακ «χτύπησε» ξανά ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ δυο λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 που ουσιαστικά έχει στείλει από τώρα στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου ήδη βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης.

Παρέα σε Αστέρα και ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνει και ο Παναθηναϊκός, που απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν από την Καμπάλα και έχει το πλεονέκτημα της ρεβάνς στη Λεωφόρο την άλλη εβδομάδα.

Αντίθετα, δύσκολα είναι τα πράγματα πλέον για τον Ατρόμητο, που ηττήθηκε χάρη και στη βοήθεια της διαιτησίας με 1-0 από την Φενέρ, για την οποία σκόραρε ο Φαν Πέρσι στο 89ο λεπτό. Νωρίτερα όμως ο διαιτητής αρνήθηκε δυο πέναλτι στον Ατρόμητο, το ένα επάνω στον πρώην παίκτη της Ξάνθης Μαρσελίνιο, ενώ προς το τέλος του αγώνα αγωνίστηκε ως αλλαγή και ο Εμπό που μέχρι πριν δυο μήνες ανήκε στον Πανθρακικό.