Με 14 παίκτες στην Ξάνθη η Εθνική ομάδα! Στην αποστολή παρά τις ενοχλήσεις και ο Βασίλης Σπανούλης!!!

Με τον Βασίλη Σπανούλη αλλά χωρίς τον Ζήση Σαρικόπουλο θα ταξιδέψει την Πέμπτη το μεσημέρι η Εθνική ομάδα μπάσκετ για την Ξάνθη, και το διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21-23 στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» με την συμμετοχή των Ρωσία, Βοσνία και Τσεχία.

Οι 14 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Βασίλη Σπανούλη που την Τετάρτη προπονήθηκε κανονικά, θα ταξιδέψουν αύριο (20/8, 13.05, μέσω Αλεξανδρούπολης) για την Ξάνθη, όπου η Εθνική θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τις Τσεχία (21/8), Βοσνία (22/8) και Ρωσία (23/8).

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα από τη συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά. «Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά. Από ‘δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε».