Η διάψευση Παπαδημητρίου για τη μεταγραφή Μπέρτου στον Ολυμπιακό που… “εξαφάνισε” η ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη

Την ώρα που σύσσωμος ο αθηναϊκός (και μη) Τύπος έχει βάψει ήδη στα κόκκινα τον Μανώλη Μπέρτο και απλά έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να μην συμβεί άμεσα αλλά τον Ιανουάριο ή ακόμα και το καλοκαίρι του 2016, ο αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση.

«Όταν υπάρχει κάτι η ΠΑΕ βγάζει ανακοίνωση, από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ο Μανώλης είναι παίκτης της Ξάνθης και δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτή την στιγμή», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ThrakiSportS αλλά και των υπολοίπων μέσων ενημέρωσης που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της νέας φανέλας και των μεταγραφικών αποκτημάτων της Skoda το πρωί της Τρίτης στο La Chalet.

Ωστόσο, όσο και αν κοιτά κανείς τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και τις εφημερίδες της Τετάρτης, η διάψευση αυτή δεν υπάρχει πουθενά! Και δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο ότι από το επίσημο Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και την ανακοίνωση που εκδόθηκε, απαλείφθηκε η συγκεκριμένη απάντηση από την δήλωση του Γιάννη Παπαδημητρίου, αν και (εφόσον ευσταθεί) αποτελούσε ίσως την σημαντικότερη είδηση της όλης εκδήλωσης – δεδομένου ότι η περίπτωση Μπέρτου έγινε σήριαλ το καλοκαίρι και πρωτοσέλιδο σε όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτή η “παράλειψη” από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και τεχνικού διευθυντή της έγινε τυχαία ή αν ήταν σκόπιμη, καθώς δεν ήθελαν να υπάρχει και γραπτώς αυτή η διάψευση την ώρα που από τον Πειραιά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι ο Μπέρτος έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό με μεταγραφή από την Skoda Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι εάν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η θρακιώτικη ΠΑΕ θα κινδυνεύσει να μην βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, αφού λήγει το συμβόλαιο του παίκτη και δικαιούται του χρόνου να πάει με ελευθέρας όπου θέλει.

Είναι γνωστό ότι ο Μπέρτος απέρριψε δύο προτάσεις ανανέωσης της Skoda και ότι η ίδια, μετά από την τελευταία απόρριψη, ουσιαστικά τον έβγαλε στο… “σφυρί”, ανακοινώνοντας ότι θα κινούνταν στην μεταγραφική περίοδο να καλύψει το κενό που θα αφήσει στην ομάδα. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Χρήστος Πανόπουλος ενώ αρέσκεται να έχει δανεικούς παίκτες σε άλλες ομάδες, έχει ως πάγια πολιτική να μην έχει στην Skoda Ξάνθη κανέναν δανεικό παίκτη από άλλες ομάδες – και δη ελληνικές και ανταγωνίστριες στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον υπάρχει αυτή η πολιτική φανερά.

Η χρόνια αυτή τακτική διαταράχθηκε πριν δύο χρόνια, όταν ο Πέτρος Μάνταλος υπέγραψε στην ΑΕΚ αλλά έμεινε για έναν χρόνο στην Ξάνθη. Ωστόσο το ζήτημα “ηθικής τάξεως” που πήγε να δημιουργηθεί για τα δεδομένα και τις συνήθειες της θρακιώτικης ομάδας ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα από το γεγονός ότι ο κομοτηναίος παίκτης άνηκε πλέον σε μια ομάδα που αγωνιζόταν σε διαφορετική κατηγορία από την Skoda Ξάνθη και δεν μπορούσε να θεωρηθεί ως παίκτης που ανήκει σε ανταγωνιστική της ομάδα.

Στις αρχές του έτους αντίστοιχη φημολογία υπήρξε για τον Δημήτρη Γούτα, ο οποίος γράφτηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι έκλεισε στον Ολυμπιακό, διαψεύστηκε ανεπίσημα αρκετές φορές από τότε, αγωνίστηκε εναντίον του Ολυμπιακού τόσο σε πρωτάθλημα όσο και στον τελικό του Κυπέλλου και τελικά οι φήμες και τα δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν το καλοκαίρι, με τον Θασίτη κεντρικό αμυντικό να μετακομίζει στο λιμάνι του Πειραιά και να φωτογραφίζεται με την φανέλα και το κασκόλ του Ολυμπιακού.

Κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν τελικά η μεταγραφή πράγματι είχε κλείσει από μήνες πριν, ουσιαστικά ο παίκτης έμεινε ως… “δανεικός” στην ομάδα της Θράκης  και απλά ανακοινώθηκε το καλοκαίρι το όλο deal ή αν πράγματι δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μέχρι και την τελευταία στιγμή που υπήρξε η ανακοίνωση. Με τα όσα ωστόσο συμβαίνουν πλέον και στην περίπτωση Μπέρτου, αν τελικά ο παίκτης καταλήξει στον Πειραιά, άμεσα ή σε μερικούς μήνες, δεδομένης της διάψευσης από την πλευρά Παπαδημητρίου που όμως… “αποκρύφτηκε” από το επίσημο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ, δύσκολα θα μπορεί να γίνει πιστευτό ότι πρόκειται για “επαναλαμβανόμενη σύμπτωση”.

Και στην περίπτωση αυτή, το μεγάλο πλήγμα θα είναι για την Skoda Ξάνθη, που μέχρι σήμερα υπερηφανευόταν ότι είναι μια απολύτως ανεξάρτητη ομάδα που τηρεί απόλυτη ουδετερότητα έναντι όλων και απέχει από… δορυφόρους και φεγγάρια, αντιμετωπίζοντας όπως… ο διάολος το λιβάνι το ενδεχόμενο να αποκτήσει “δανεικούς” παίκτες από οποιονδήποτε από τους λεγόμενους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι σήμερα η Skoda Ξάνθη είχε αυτό το επιχείρημα για να αντικρούσει οποιονδήποτε επιχειρούσε να την εντάξει στο “άρμα” του ενός ή του άλλου μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ίσως μια διευκρινιστική ανακοίνωση από την πλευρά της Skoda Ξάνθη για την υπόθεση Μπέρτου, που να ξεκαθαρίζει με επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο το τοπίο έναντι όλων, να ήταν μια σωστή κίνηση, όπως συνέβη και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Επειδή scripta manent ενώ τα λόγια εύκολα ξεχνιούνται αν δεν έχουν αποτυπωθεί σε χαρτί, μια τέτοια ανακοίνωση ίσως και να χρειάζεται  δεδομένης της έκτασης που πήρε το θέμα από τις αθλητικές εφημερίδες, της έκτασης που έδωσε στο θέμα η ίδια η ΠΑΕ αλλά και του γεγονότος ότι δεν πρόκειται για έναν τυχαίο παίκτη, αλλά για τον παλαιότερο βέρο Ξανθιώτη που στελεχώνει αυτήν την στιγμή την ομάδα….