Επιδημία διακοπής “φιλικών” στη Θράκη λόγω επεισοδίων! Στο ματς των Νέων της Skoda Ξάνθη με τον Άρη Αβάτου το νέο θλιβερό συμβάν…

Λίγες ημέρες μετά την διακοπή του αγώνα (ή αν προτιμάτε την πρόωρη λήξη) μεταξύ του Ορφέα Ξάνθης και της Αναγέννηση Θαλασσιάς σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του ΑΟΞ δέκα λεπτά πριν την κανονική ολοκλήρωση του αγώνα (θυμηθείτε ΕΔΩ), είχαμε νέα διακοπή αγώνα σε γήπεδο της Ξάνθης –  αυτή την φορά των Πηγαδίων!

Για 45 λεπτά όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά στο φιλικό παιχνίδι της Κ20 της Skoda Ξάνθη με τον περσινό πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου, μέχρι που ο επιθετικός του Άρη Αβάτου Γιάννης Χριστοφορίδης και ο αμυντικός της Skoda Μάκης Προύντζος δεν έμειναν στα… «γαλλικά», με τον επιθετικό του Ορφέα να χτυπά τον αντίπαλο του στο πρόσωπο προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των ιθυνόντων της Skoda Ξάνθη.

Ευτυχώς προς αποφυγή χειρότερων καταστάσεων είχαμε παρέμβαση των ψυχραιμότερων, με τους διοικούντες του Άρη όσο και το τεχνικό τιμ (με μπροστάρη τον προπονητή της ομάδας του Αβάτου Χρήστο Σαμαρά) να παρεμβαίνουν και να προσπαθούν να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Βλέποντας αυτά και με την ένταση, παρά την παρέμβαση ανθρώπων του Αβάτου, να παραμένει υψηλή, ο διαιτητής της αναμέτρησης Μόσχος Γκαϊτατζής σφύριξε το φινάλε του αγώνα από το…. πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας Νέων της Ξάνθης ήταν  κάτι παραπάνω από θετικοί με την απόφαση του διαιτητή, καθώς ακόμη και μετά το τέλος συνέχιζαν να εκφράζουν την αντίδραση τους προς αυτούς του Αβάτου και την «μαλακή» στάση τους προς τον ποδοσφαιριστή του Άρη.

Είναι πραγματικά ιδιαίτερα αρνητικό και τροφή για σκέψη πως λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές να ξεφεύγουν και να έχουμε είτε μικροεπεισόδια σε μερικά γήπεδα είτε ακόμα πιο «χοντρά» σε μερικά άλλα, που οδηγούν σε πρόωρες λήξεις φιλικών αγώνων.

Φανταστείτε να αρχίσουν και τα επίσημα δηλαδή. Αλλά το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, αν αναλογιστεί κανεός ότι στο σημερινό παιχνίδι μιλάμε για την ομάδα Κ20 της Ξάνθης αλλά και του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου, που διαθέτει πολλά παιδιά νεαρής ηλικίας, μερικά από τα οποία είναι μάλιστα και ανήλικα.