Εκτός Θρακικού Πελάγους αλλά αρκετά κοντά σε αυτό (και) η φετινή Aegean Regatta

Mε τα πρώτα σκάφη να φτάνουν στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Aegean Regatta 2015, ενώ οριστικοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Χίο, Σάμο και Λειψούς. Αυτοί θα είναι οι σταθμοί της Ρεγκάτας του Αιγαίου από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου, στην οποία μένει εκτός για ακόμα μια φορά το Θρακικό Πέλαγος, όπως έχει συμβεί σε προηγούμενα χρόνια.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 17:00, οι ρυθμοί ανεβαίνουν με ένα pre – Aegean Regatta beach party.
Το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Χίου σε συνεργασία με το δήμο Χίου, ετοιμάζουν μία πολύ ζεστή υποδοχή σε σκάφη και πληρώματα, καθώς παράλληλα με την τελετή έναρξης της διοργάνωσης το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 21:00, θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών δυναμικότητας 55 θέσεων, στο οποίο και θα ελλιμενιστεί ο μεγαλύτερος όγκος των σκαφών.

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου στο Βαθύ της Σάμου έχει προγραμματιστεί πάρτι (12:00-16:00) της παραλιακής με δωρεάν κρασί και μουσική. Το απόγευμα της ίδιας μέρας (18:00 – 21:00) θα γίνουν εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους της πόλης από τον εμπορικό σύλλογο Σάμου, με μουσική, κεράσματα και ειδικές τιμές για τα πληρώματα της Aegean Regatta 2015, ενώ στις 20:30 ακολουθούν οι απονομές επάθλων. Στις 21:00 θα παρουσιαστεί χορός συρτάκι με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού σε μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της παραλιακής Βαθέος.

Το εορταστικό κλίμα θα ολοκληρωθεί στις 22:00 με διάφορα events σε όλη την πόλη της Σάμου απο τον Σύλλογο Εστίασης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Τρίτη 25 Αυγούστου θα υπάρχει ειδική υποδοχή των πληρωμάτων στη Μαρίνα Πυθαγορείου και στις 20:30 θα γίνει η απονομή των επάθλων ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση με τοπικές λιχουδιές και μουσική. Στις 26 Aυγούστου, θα γίνει στις 20:30 η απονομή των επάθλων για τους παράκτιους αγώνες στο Πυθαγόρειο και μετά έχει προγραμματιστεί βραδιά – «έκπληξη» στην παραλιακή του Πυθαγορείου.

Τέλος, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, θα γίνει η απονομή στους νικητές της Aegean Regatta, στις 20:30 στους Λειψούς. Πολύ ωραίες εκδηλώσεις, που φέρνουν κόσμο, τουρισμό αλλά και διαφήμιση στα συγκεκριμένα νησιά. Στην Θράκη φιλοξενήθηκε στις αρχές του μήνα η NOA Regatta, αλλά ίσως θα ήταν καιρός να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα πλεονεκτήματα που μας παρέχει το Θρακικό Πέλαγος για την ανάπτυξη και του συγκεκριμένου αθλήματος αλλά και του τουρισμού που μπορεί να φέρει στην περιοχή μας…