Σοκ με ατέλειες στα γήπεδα της Ξάνθης και του Πανθρακικού! “Χωρίς κόσμο τα ματς στη Θράκη”, υποστηρίζει νέα αθλητική εφημερίδα

Αρκετές περιπέτειες αναμένονται να υπάρξουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος καθώς πέντε γήπεδα, ανάμεσα στα οποία και αυτά της Ξάνθης και του Πανθρακικού, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της νέας αθλητικής εφημερίδας “Αθλητική Ημέρα” που κυκλοφόρησε την Τρίτη για πρώτη φορά στα περίπτερα.

Ως γνωστόν, ο νέος νόμος του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή φέρνει αρκετά προβλήματα σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας αναφορικά με τη φιλοξενία αγώνα του πρωταθλήματος, καθώς απαιτείται κάθε γήπεδο να διαθέτει κάμερες και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησής τους, αλλά και ηλεκτρονικό εισιτήριο, για λόγους ασφαλείας και καταπολέμησης της βίας.

Όπως όμως αναφέρει η εφημερίδα «Αθλητική Ημέρα» πέντε από τα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου νόμου και έτσι η πρεμιέρα είναι στον… αέρα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθης και Πανθρακικού από τη Super League, όπως κι αυτά των Άρη και… Καβάλας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που προκαλεί έκπληξη, αφού στα γήπεδα που αναφέρει παρουσιάζεται να έχουν πρόβλημα και στάδια που φιλοξενούν ευρωπαϊκούς αγώνες του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ όπως το Καραϊσκάκη, η Τούμπα και το Θ. Κολοκοτρώνης της Τρίπολης, τα γήπεδα αυτά φέρονται να έχουν δικό τους σύστημα, αλλά λέγεται πως αυτό δεν καλύπτει τη ΓΓΑ γιατί δεν εξασφαλίζει τη φοροδιαφυγή.

Αν έχει βάση το δημοσίευμα (δεν μπορούμε να ελέγξουμε την αξιοπιστία μιας εντελώς καινούριας αθλητικής εφημερίδας αλλά παρατηρούμε ότι το δημοσίευμα ήδη αναπαράγεται από πληθώρα αθηναϊκών ιστοσελίδων, ανάμεσα στις οποίες αυτές του sport-fm και του onsports αλλά και πολιτικών όπως το zougla), τότε σε πρώτη φάση κινδυνεύουν να διεξαχθούν χωρίς θεατές τα ματς Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ-Ξάνθη της πρώτης αγωνιστικής.

Αυτό θα συμβεί διότι ο νόμος απαιτεί να υπάρχουν αυτά τα συστήματα για να διεξαχθούν αγώνες, αλλιώς πρέπει τα ματς να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή να μεταφερθούν σε γειτονικά γήπεδα. Ωστόσο γήπεδα που να διαθέτουν αυτά τα συστήματα στην Β. Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν – και στο πλαίσιο αυτό προφανώς εντάσσεται η αναφορά στο δημοσίευμα των γηπέδων της Καβάλας και του Άρη, μαζί με αυτά της Ξάνθης, του Πανθρακικού, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης.

Το δημοσίευμα έρχεται μόλις πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος – και ενώ όλα έδειχναν ότι αφενός το γήπεδο της Ξάνθης (που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ για την δεύτερη αγωνιστική) δεν αντιμετώπιζε εξαρχής κανένα πρόβλημα, ενώ όσα υπήρχαν σε αυτό του Πανθρακικού διορθώνονταν με την σχετική απόφαση του Δήμου Κομοτηνής και την τοποθέτηση καμερών, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ρεπορτάζ του το ThrakiSportS.

Από την πλευρά της Super League πάντως αναφέρεται επισήμως πως μόνο με το γήπεδο της Καλλονής υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα από πλευράς καμερών ασφαλείας και ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αντιθέτως, δεν αναφέρεται το παραμικρό πρόβλημα στα γήπεδα της Ξάνθης, του Πανθρακικού και γενικά σε όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα – που είναι χαρακτηριστικό ότι δεν περιλαμβάνει το γήπεδο της Καλλονής στα… προβληματικά.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν επί του θέματος στη συνάντηση που θα έχει ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής, με εκπροσώπους της Super League. Το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Σπανός από τον Ατρόμητο.