Ανοικτό για ακόμη μια μεταγραφή για την Ξάνθη και διάψευση για Μπέρτο από Παπαδημητρίου!

Πριν την έναρξη της συνέντευξης του Ραζβάν Λουτσέσκου (Θυμηθείτε ΕΔΩ), και αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας εμφάνισης της Θρακιώτικης ΠΑΕ μαζί με τα νέα αποκτήματα (Θυμηθείτε ΕΔΩ), το λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Γιάννης Παπαδημητρίου που αναφέρθηκε στο μεταγραφικό σχεδιασμό, το ενδεχόμενο ακόμη μιας κίνησης αλλά και το τι ισχύει για την περίπτωση του Μανώλη Μπέρτου και την διαφαινόμενη πώληση του Ξανθιώτη αμυντικού στον Ολυμπιακό.

Αρχικά ο κ. Παπαδημητρίου ανέλυσε το σκεπτικό του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΠΑΕ αναφέροντας πως «Επί τις ευκαιρίας, ήθελα να πω μερικά πράγματα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και το σκεπτικό της Skoda Ξάνθη. Μετά την πετυχημένη και καλή περσινή χρονιά προσπαθήσαμε και μιλήσαμε με τα παιδιά που τελείωναν τα συμβόλαιά τους, έγινε η προσπάθεια από πλευράς μας για να παραμείνουν και ο καθένας ακολούθησε τον δρόμο του. Για να είμαι ξεκάθαρος, η προσπάθειά μας συνεχίστηκε μόνο στην περίπτωση του Κλέιτον. Επιδιώξαμε να τον κρατήσουμε αλλά επέλεξε οικονομικά άλλη λύση. Με βάση τον σχεδιασμό, αν εξαιρέσω τον Λουίτζι, ηλικιακά θέλαμε να είναι σε καλές ηλικίες για να δουλέψουν με τον προπονητή και να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής επιλέχθηκε με αγωνιστικά κριτήρια που ζητούσε ο προπονητής. Ο κάθε παίκτης θέλει το χρόνο του, άλλοι αργά άλλοι πιο γρήγορα. Χρειάζεται υπομονή για να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό γκρουπ που θα διεκδικεί όλα τα παιχνίδια.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές της Ξανθιώτικης ΠΑΕ, με τον τεχνικό διευθυντή της Skoda να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη μιας μεταγραφή λέγοντας χαρακτηριστικά «Με βάση το σχεδιασμό που έχουμε κάνει έχουν τελειώσει οι μεταγραφές αλλά μέχρι το τέλος της περιόδου έχουμε ανοιχτά τα «μάτια» μας, αν προκύψει κάτι καλό.»

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του Μανώλη Μπέρτου τονίζοντας «Όταν υπάρχει κάτι η ΠΑΕ βγάζει ανακοίνωση, από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ο Μανώλης είναι παίκτης της Ξάνθης και δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτή την στιγμή».