Καβαλιώτικος θρίαμβος στο Wave Running από τα Άβδηρα στην Κεραμωτή

Ο καβαλιώτης πολυνίκης δρομέας Νίκος Σιδερίδης ήταν ο μεγάλος νικητής στον φετινό αγώνα Wave Running που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 9 Αυγούστου πλάι στο κύμα, σε μια διαδρομή από την παραλία των Αρχαίων Αβδήρων ως την Κεραμωτή.

Ο Σιδερίδης διήνυσε την αποστολή των 28 χιλιομέτρων σε 2 ώρες, 8 λεπτα και 46 δευτερόλεπτα. Τον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων κέρδισε ο Βασίλης Ιωσηφίδης του ΟΚΑ Φίλιππος Καβάλας με επίδοση 21’39” ενώ τα 10χλμ ο Χάρης Βούλκος με 48’47”.

Οι Κική Αρσένη, Μαρια Βουγιουκλή και Ιωάννα Ζιώγα αντίστοιχα κέρδισαν τις αντίστοιχες κατηγορίες στις γυναίκες. Αναλυτικά, οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία και ανά αγώνισμα:

28Km, άνδρες: Nίκος Σιδερίδης, Ιωάννης Κουρκουρίδης, Δημήτρης Φούκας

28Km, Γυναίκες: Κική Αρσένη, Ελπίδα Συμεωνίδου, Γεωργία Μαμανίδου

10 km, Άνδρες: Χαράλαμπος Βούλκος, Οσκάν Χουσεΐν, Παντελής Φαλής

10 km, Γυναίκες: Μαρία Βουγιουκλή, Χριστίνα Σάμου, Μαρία Λαμπούδη

5 km, Άνδρες: Βασίλης Ιωσηφίδης, Κυριάκος Σαχπεκίδης, Γρηγόριος Αγγουρίδης

5 km, Γυναίκες: Ιωάννα Ζιώγα, Ευθυμία Καρατζή, Μελίνα Δανιηλίδου

Το Wave Running αποτελεί αγώνα δρόμου στην παραλία με αφετηρία τα Αρχαία Άβδηρα, πέρασμα από τις εκβολές του Νέστου και τερματισμό στο Δημοτικό Κάμπινγκ Κεραμωτής, καλύπτοντας μια περιοχή με πλούσιο πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να τρέξουν ακόμα και με γυμνά πόδια, απολαμβάνοντας την αίσθηση της ελευθερίας και της επαφής με την φύση που προσφέρει το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα με ένα κλικ ΕΔΩ.